Feiten en cijfers riolering Middelburg

We hebben voor u een aantal feiten en cijfers op rij gezet over de riolering in gemeente Middelburg.

In totaal ligt er driehonderd kilometer openbare riolering in Middelburg. Dat is een afstand van Middelburg naar Leeuwarden.

Als het droog is, wordt er iedere dag acht miljoen liter afvalwater verpompt naar de rioolwaterzuivering bij Ritthem. Als het een hele dag regent is dit maar liefst tachtig miljoen liter.

Het rioolgemaal in de Oude Veerseweg heeft een pompcapaciteit van 1,5 miljoen liter afvalwater per uur (1.500 m3/h). Het rioolgemaal in de Elektraweg heeft een capaciteit van 1,7 miljoen liter per uur (1.700 m3/h) en dat van Arnemuiden 300 duizend liter per uur (300 m3/h).

Er is ongeveer drie miljoen vierkante meter verhard oppervlak aangesloten op de openbare riolering van Middelburg. Dat zijn meer dan 450 voetbalvelden.

De totale inhoud van de openbare riolering is ongeveer dertig miljoen liter (30.000 m3).

Middelburg heeft meer dan dertig kleine en middelgrote tussengemalen verspreid over de stad en de dorpen.

Er zijn 7.000 inspectieputten en 17.000 kolken.

Middelburg vervangt, renoveert en verbetert gemiddeld vijf kilometer riolering per jaar.

Gemiddeld wordt jaarlijks bijna vier hectare verhard oppervlak van de riolering afgekoppeld (lees: gemengde stelsels omgebouwd tot gescheiden stelsels).

De rioolheffing per aansluiting is € 175,--.

De rioolheffing is 100% kostendekkend.

De gemiddelde jaarlijkse kosten zijn € 4.250.000,-- excl. btw. Hiervan wordt ruim 65% besteed aan vervanging, renovatie en verbetering. 20% is exploitatie en 15% zijn overige kosten.

Terug naar hoofdpagina Regenoverlast