Afval

Envelop met PMD-zakken in de bus

De gemeente heeft iedere inwoner van de gemeente Middelburg begin juli een pakket met doorzichtige PMD-zakken toegestuurd. Het is belangrijk dat u deze zakken gebruikt voor het verzamelen van PMD (Plastic- & Metalenverpakkingen en Drinkpakken).

Al het ingezamelde PMD wordt naar een overslag gebracht, waar wordt gekeken of er geen ander afval tussen zit. Als het PMD in een zwarte/grijze plastic zak zit, ziet men niet wat er in de zak zit en kan de hele lading onterecht afgekeurd worden. Daarom moet PMD-afval verzameld worden in een doorzichtige plastic zak.

Gratis doorzichtige zakken afhalen

Dit is de laatste keer dat u doorzichtige zakken voor PMD per post ontvangt. Vanaf half juli kunt u de doorzichtige zakken gratis (maximaal 2 rollen per keer) afhalen op verschillende locaties in de gemeente Middelburg. Bekijk de locaties met adressen.

Geen PMD-zakken ontvangen? Geen probleem!

Het kan wat langer duren voordat u het pakketje in de bus krijgt. Mocht u na 15 juli nog steeds geen pakketje ontvangen hebben, stuur dan een mailtje naar diftar@middelburg.nl met daarin uw naam en adresgegevens. Dan sturen we u een pakket toe.