Informatie over het legen van rolcontainers en het omruilen of aanvragen van een (extra) container voor GFT of restafval.

Rolcontainer aan de straat zetten

Kijk voor de ophaaldagen van restafval en gft in de afvalwijzer. Met uw postcode en huisnummer ziet u uw persoonlijke afvalkalender.

 • Zet de container uiterlijk om 7.30 uur aan de openbare weg.
 • Zet de container niet te vroeg buiten. U helpt zo zwerfvuil te voorkomen.
 • Als er een verzamelplaats is gemarkeerd, zet u de container op deze plaats neer.
 • Losse (vuilnis)zakken bij de containers worden niet meegenomen.
 • De container mag maximaal 70 kilo wegen.
 • Druk het afval niet aan. Het deksel moet dicht zijn.
 • Afval dat naast de container staat, nemen we niet mee.
 • We legen alleen containers die op de inzameldag en volgens de regels worden aangeboden; we komen niet opnieuw met de vuilniswagen langs. De container kan dan bij het volgende ophaalmoment weer worden aangeboden.

Rolcontainer niet of niet volledig geleegd

Is uw rolcontainer niet of niet volledig geleegd? Dan rijdt de vuilniswagen hier niet voor na. U kunt uw container pas in de volgende ophaalronde opnieuw aanbieden.

Uw rolcontainer wordt alleen geleegd:

 • als u uw container volgens de regels heeft aangeboden (zie kopje Rolcontainer aan de straat zetten)
 • als uw rolcontainer voor 7.30 aan de straat staat
 • als uw rolcontainer een chip heeft. De chip is nodig om bij te houden hoe vaak we uw rolcontainer legen.

Heeft u de container aangeboden zoals het hoort en is hij toch niet geleegd? Neem dan contact op met ons via 0118 67 50 00.

Rolcontainer GFT aanvragen of omruilen

Heeft u nog geen rolcontainer voor GFT? Of heeft u er maar één? Dan kunt u een rolcontainer van 240 liter aanvragen via telefoonnummer 0118 67 50 00.

U kunt op afspraak kosteloos uw rolcontainer komen ophalen of omruilen aan de balie van de gemeentelijke buitendienst aan de Waldammeweg. Wij kunnen de rolcontainer ook bij u aan huis leveren. Dit kost in 2024 € 29,95. Neem contact met ons op via 0118 67 50 00 om een afspraak te maken. Containers die worden aangevraagd binnen drie maanden na een verhuizing of naar aanleiding van een vermissing worden kosteloos aan huis omgeruild of geleverd.

Huishoudens die al twee één of twee grote groene rolcontainers hebben, kunnen geen derde aanvragen. Het maximale volume dat we in gebruik geven is 480 liter.

Kapotte rolcontainer vervangen

Kapotte rolcontainers vervangen we door een 240 liter rolcontainer. Ook wanneer u nu een kleine rolcontainer van 140 liter gebruikt. Bel voor een afspraak met 0118 67 50 00.

Vermissing rolcontainer doorgeven

Is uw restafvalcontainer of uw GFT-container kwijt? Dan kunt u dit direct online melden of doorgeven via 0118 67 50 00.

Grijze rolcontainer restafval omruilen

Een grijze rolcontainer voor restafval van 140 liter kunt u omruilen voor een grotere van 240 liter. Andersom omruilen gaat niet.

We geven al enkele jaren geen kleine rolcontainers meer uit. De grote rolcontainer kan makkelijker geleegd worden en valt minder snel uit de grijper van de vuilniswagen.

Bovendien hoeven we met de grote containers ook minder containers te legen per ophaalronde, en dat scheelt in de kosten voor de afvalinzameling.

Het omruilen van rolcontainers is een hele onderneming; We doen dit dus enkel op uw verzoek. Daarmee voorkomen we extra kosten en kunnen we de afvalstoffenheffing voor inwoners zo laag mogelijk houden.

U kunt op afspraak kosteloos uw rolcontainer komen ophalen of omruilen aan de balie van de gemeentelijke buitendienst aan de Waldammeweg. Wij kunnen de rolcontainer ook bij u aan huis leveren. Dit kost € 29,95. Neem contact met ons op via 0118 67 50 00 om een afspraak te maken. Containers die worden aangevraagd binnen drie maanden na een verhuizing of naar aanleiding van een vermissing worden kosteloos aan huis omgeruild of geleverd.

U betaalt per keer dat u de rolcontainer voor restafval aan de straat zet. We houden hierbij rekening met het formaat van uw rolcontainer. U betaalt bij een volle container per liter evenveel. U beoordeelt zelf of het voor uw situatie praktisch is om de container om te ruilen naar een grote. De grote container weer omruilen voor een kleine is niet meer mogelijk. We geven geen kleine rolcontainers meer uit.

Extra container restafval mogelijk

Het basispakket bij een woning bestaat uit: één rolcontainer voor restafval en één of twee rolcontainers voor groente-, fruit-, tuinafval (gft) en etensresten. Samen zorgen we voor minder afval en meer hergebruik. Het restafval bestaat gemiddeld genomen nog voor een groot deel uit herbruikbare materialen.

Wanneer u toch gebruik wil maken van een extra rolcontainer dan vragen we hiervoor een gemotiveerd verzoek via info@middelburg.nl.

Het gebruik van een extra rolcontainer voor restafval kost in 2024 € 129,13. Daar bovenop komen de kosten voor het aanbieden hiervan. We nemen dan graag telefonisch even contact met u op of de extra rolcontainer echt nodig is.

Ophaalroute GFT Binnenstad

Woont u in de binnenstad? Dan zet u de rolcontainer voor GFT in de ophaalroute GFT Binnenstad (pdf, 780 kB)link naar pdf bestand aan de straat. Loopt de ophaalroute niet door uw straat? Dan brengt u de rolcontainer naar het dichtstbijzijnde punt in de ophaalroute.

De inzamelroute is op dinsdag in de oneven weken.