Informatie over het legen van de containers en het omruilen of aanvragen van een extra container.

Rolcontainer aan de straat zetten

Kijk voor de ophaaldagen van restafval en gft in de afvalwijzer. Met uw postcode en huisnummer ziet u uw persoonlijke afvalkalender.

Zet de container uiterlijk om 7.30 aan de openbare weg. Zet de container niet vóór 7.00 uur buiten. U helpt dan zwerfvuil te voorkomen. Is er een verzamelplaats? Dan zet u de container daar. Losse (vuilnis)zakken bij de containers worden niet meegenomen.

Rolcontainer niet geleegd

Is uw rolcontainer niet geleegd? Dan rijdt de vuilniswagen hier niet voor na. U kunt uw container pas in de volgende ophaalronde opnieuw aanbieden.

Uw rolcontainer wordt alleen geleegd:

  • als u uw container volgens de regels heeft aangeboden
  • als uw rolcontainer op tijd aan de straat staat
  • als uw rolcontainer een chip heeft. De chip is nodig om bij te houden hoe vaak we uw rolcontainer legen.

Kapotte rolcontainer vervangen

Kapotte rolcontainers vervangen we door een 240 liter rolcontainer. Ook wanneer u nu een kleine rolcontainer van 140 liter gebruikt. Bel voor een afspraak met (0118) 67 50 00.

Vermissing rolcontainer doorgeven

Is uw restafvalcontainer of uw GFT-container kwijt? Dan kunt u dit direct online melden of doorgeven via (0118) 67 50 00.

Grijze rolcontainer omruilen

Een grijze rolcontainer voor restafval van 140 liter kunt u omruilen voor een grotere van 240 liter. Andersom omruilen gaat niet. We geven geen rolcontainers van 140 liter meer uit.

We kunnen de rolcontainer bij u aan huis omruilen. Bel voor een afspraak met (0118) 67 50 00.

Bent u pas verhuisd? Dan kunnen we uw rolcontainer van 140 liter kosteloos aan huis omwisselen voor één van 240 liter.

Vanaf 2021 betaalt u per keer dat u de rolcontainer voor restafval aan de straat zet. We houden hierbij rekening met het formaat van uw rolcontainer. Zo bent u met een volle kleine rolcontainer in verhouding niet duurder uit dan met een volle grote rolcontainer. U betaalt bij een volle container per liter evenveel. U beoordeelt zelf of het voor uw situatie praktisch is om de container om te ruilen naar een grote. De grote container weer omruilen voor een kleine is niet meer mogelijk. We geven geen kleine rolcontainers meer uit.

Geen extra container

U kunt geen extra grijze rolcontainer bestellen. Het basispakket bestaat uit: één rolcontainer voor restafval en één of twee rolcontainers voor gft.

Plastic en metalen verpakkingen, drank- en zuivelpakken (PMD-afval) kunt u onbeperkt storten in de ondergrondse containers.

Rolcontainer GFT aanvragen of omruilen

Heeft u geen rolcontainer voor GFT? Of heeft u er maar één? Om afval scheiden zo makkelijk mogelijk te maken, kunt u kosteloos een extra of grotere rolcontainer voor groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (GFT-rolcontainer) van 240 liter aanvragen. Ook kan u uw kleine GFT-rolcontainer van 140 liter omruilen voor een grotere 240 liter rolcontainer. Heeft u al twee grote GFT-rolcontainers? Dan kunt u geen derde aanvragen. U mag maximaal 480 liter aan GFT-rolcontainer inhoud hebben.

Ophaalroute GFT Binnenstad

Woont u in de binnenstad? Dan zet u de rolcontainer voor GFT in de ophaalroute GFT Binnenstad (pdf, 780 kB) aan de straat. Loopt de ophaalroute niet door uw straat? Dan brengt u de rolcontainer naar het dichtstbijzijnde punt in de ophaalroute.