Informatie over het legen van de containers en het omruilen of aanvragen van een extra container.

Rolcontainer aan de straat zetten

Kijk voor de ophaaldagen van restafval en gft in de afvalwijzer. Als u uw postcode en huisnummer invoert, ziet u uw persoonlijke afvalkalender.

Zet de container uiterlijk om 7.30 aan de openbare weg. Zet de container niet vóór 7.00 uur buiten. U helpt dan zwerfvuil te voorkomen. Als er een verzamelplaats is gemarkeerd, zet u de container op deze plaats neer. Losse (vuilnis)zakken bij de containers worden niet meegenomen.

Rolcontainer niet geleegd

Is uw rolcontainer niet geleegd? Dan rijdt de vuilniswagen hier niet voor na. U kunt uw container pas in de volgende ophaalronde opnieuw aanbieden.

Uw rolcontainer wordt alleen geleegd:

  • als u uw container volgens de regels heeft aangeboden
  • als uw rolcontainer op tijd aan de straat is gezet
  • als uw rolcontainer een chip heeft. De chip is nodig om te registreren hoe vaak uw rolcontainer aan de straat staat en wordt geleegd.

Kapotte rolcontainer vervangen

Kapotte rolcontainers worden vervangen. Vervanging gebeurt door een 240 liter rolcontainer, ook wanneer u nu een kleine rolcontainer van 140 liter gebruikt. Maak een afspraak via telefoonnummer (0118) 67 50 00.

Vermissing rolcontainer doorgeven

Is uw restafvalcontainer of uw GFT-container vermist? U kunt u de vermissing van uw rolcontainer direct online melden via het online formulier Vermissing rolcontainer melden. of telefonisch via (0118) 67 50 00.

Grijze rolcontainers omruilen

Een grijze rolcontainer voor restafval van 140 liter kunt u omruilen voor een grotere van 240 liter. Andersom omruilen is niet mogelijk; we geven geen rolcontainers van 140 liter meer uit.

We kunnen de rolcontainer bij u aan huis omruilen. U maakt hiervoor een afspraak via telefoonnummer (0118) 67 50 00.

Als u pas verhuisd bent, kunnen we uw rolcontainer van 140 liter kosteloos aan huis omwisselen voor één van 240 liter.

Vanaf 2021 betaalt u per keer dat u de rolcontainer voor restafval aan de straat zet. We houden hierbij rekening met het formaat van uw rolcontainer. Zo bent u met een volle kleine rolcontainer in verhouding niet duurder uit dan met een volle grote rolcontainer. U betaalt bij een volle container per liter evenveel. Eind 2020 stelt de gemeenteraad de tarieven voor de afvalstoffenheffing over 2021 vast. Het is nu dus nog niet te zeggen hoeveel u in 2021 gaat betalen. U beoordeelt zelf of het voor uw situatie praktisch is om de container om te ruilen. De grote container weer omruilen voor een kleine is niet meer mogelijk omdat er geen kleine rolcontainers meer worden uitgegeven.

Geen extra container

U kunt geen extra grijze rolcontainer bestellen. Het basispakket bestaat uit: één rolcontainer voor restafval en één of twee rolcontainers voor gft.

Plastic en metalen verpakkingen, drank- en zuivelpakken (PMD-afval) kunt u onbeperkt storten in de ondergrondse containers.

Groene rolcontainers aanvragen of omruilen

Heeft u nog geen groene rolcontainer voor GFT? Of heeft u er maar één? Dan kunt u een groene rolcontainer van 240 liter aanvragen via (0118) 67 50 00. Huishoudens die al twee groene rolcontainers hebben, kunnen geen derde aanvragen. Het is ook niet mogelijk om een kleine groene rolcontainer van 140 liter om te wisselen voor een grote.

We kunnen de rolcontainer bij u aan huis leveren. U maakt hiervoor een afspraak via telefoonnummer (0118) 67 50 00.

We ruilen momenteel geen GFT-rolcontainers om. We hebben alle GFT-rolcontainers onlangs voorzien van een chip en gaan met deze rolcontainers proefdraaien. Het omruilen van containers geeft extra kosten en is in de praktijk lastig uit te voeren. We willen de afvalstoffenheffing voor de inwoners zo laag mogelijk houden. Daarom hebben we ervoor gekozen om voorlopig geen omwisselingen te doen.

U zet de groene rolcontainer in de ophaalroute voor GFT aan de straat. Loopt de ophaalroute niet door uw straat? Dan brengt u de rolcontainer naar het dichtstbijzijnde punt in de ophaalroute.