Wilt u uw rijbewijs snel hebben? Vraag uw rijbewijs via spoedprocedure vóór 14.00 uur aan, dan kunt u het doorgaans de volgende werkdag vanaf 11.00 uur afhalen.

Afspraak maken aanvraag rijbewijs(externe link)

Kosten spoedprocedure rijbewijs

De kosten voor het aanvragen van een rijbewijs zijn in 2024 € 51,10.

De extra leges voor de spoedprocedure bedragen in 2024 € 39,65.

Aanvraag spoedprocedure rijbewijs

Het aanvragen van een rijbewijs via de spoedprocedure doet u aan de balie bij het stadskantoor. U kunt het stadskantoor alleen op afspraak bezoeken. U kunt direct online een afspraak maken(externe link). Ook kunt u telefonisch een afspraak maken, tel. 0118 67 50 00.

U neemt mee:

  • een geldig legitimatiebewijs (paspoort, Nederlandse identiteitskaart of verblijfsvergunning);
  • het huidige in uw bezit zijnde rijbewijs;
  • Een goedgelijkende pasfoto die maximaal 6 maanden oud is op het moment van de aanvraag. Aan pasfoto's worden strenge eisen gesteld. De eisen voor een pasfoto zijn vastgelegd in een fotomatrix. Deze vindt u op rijksoverheid.nl(externe link).

Aangepaste levering rijbewijzen Hemelvaart en Pinksteren

Tijdens de feestdagen wordt de levering van rijbewijzen aangepast. Dit heeft gevolgen voor het doen van spoedaanvragen.

Hemelvaart

Gemeente Middelburg is gesloten op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei. Spoedaanvragen die op woensdag 8 mei voor 15.00 uur worden aangevraagd, worden op maandag 13 mei geleverd.
Vraagt u uw rijbewijs online aan op woensdag 8 of donderdag 9 mei? Het rijbewijs wordt op maandag 13 mei bezorgd op het stadskantoor.

Pinksteren

Gemeente Middelburg is gesloten op maandag 20 mei. Spoedaanvragen die op vrijdag 17 mei voor 15.00 uur worden aangevraagd, worden op dinsdag 21 mei bezorgd bij gemeente. 
Vraagt u uw rijbewijs online aan op vrijdag 17 mei tot en met maandag 20 mei? Uw rijbewijs wordt bezorgd op woensdag 22 mei.