Gaat u vaak voor zaken naar het buitenland? Dan kunt u het beste een zakenpaspoort aanvragen. Dit paspoort heeft meer bladzijden voor visa en reisstempels.

Afspraak maken zakenpaspoort(externe link)

U kunt uw document 6 werkdagen nadat u de aanvraag heeft gedaan ophalen. Uw document moet u persoonlijk ophalen.

Voorwaarden zakenpaspoort

U kunt een paspoort aanvragen als u de Nederlandse nationaliteit hebt.

Het zakenpaspoort heeft een chip waarin naast persoonsgegevens ook een foto van de houder is opgeslagen. Een zakenpaspoort is 10 jaar geldig voor personen van 18 jaar of ouder.

Kosten zakenpaspoort

De kosten voor een zakenpaspoort bedragen in 2024 € 83,85 voor personen van 18 jaar en ouder (10 jaar geldig). Voor minderjarigen zijn de kosten in 2024 € 63,40 (5 jaar geldig).

Aanvraag zakenpaspoort

Een zakenpaspoort vraagt u aan bij de balie in het stadskantoor. U kunt het stadskantoor alleen op afspraak bezoeken. U kunt direct online een afspraak maken(externe link). Ook kunt u telefonisch een afspraak maken, tel. 0118 67 50 00.

U neemt mee:

  • Een goedgelijkende pasfoto die maximaal 6 maanden oud is op het moment van de aanvraag. Aan pasfoto's worden strenge eisen gesteld. De eisen voor een pasfoto zijn vastgelegd in een fotomatrix. Deze vindt u op rijksoverheid.nl(externe link).
  • alle reisdocumenten die op uw naam staan, ongeacht of deze nog geldig zijn. Dat kan zijn een paspoort of een identiteitskaart;