Vragen via de school
Scholen zien het vaak snel als uw kind niet goed meekomt met de lesstof. Of als er sociaalemotionele problemen of ontwikkelingsproblemen zijn. Heeft uw kind moeite met leren? Dan kan de school:
- het lesprogramma beter afstemmen
- uw kind begeleiden met het ordenen
- uw kind begeleiden met het huiswerk
- boeken en toetsen geven in grote letters
- uw kind laten werken in een klein groepje
Op school kunt u hulp vragen bij de:
- juf, meester of mentor
- interne begeleider (IB’er)
- schoolmaatschappelijk werker (SMW’er)
Scholen kunnen uw kind extra helpen, met:
- examentraining
- faalangsttraining
- sociale vaardigheidstraining (SOVA)
Interne begeleider
Een interne begeleider (IB’er) is iemand die de (basis)school ondersteunt. De IB’er volgt de prestaties en ontwikkelingen van leerlingen. Ook leer- of gedragsproblemen legt de IB’er vast. Verder speelt de IB’er een rol bij de na- en bijscholing van leraren. Wilt u de IB’er spreken? Neem dan contact op met de school van uw kind(eren).
Schoolmaatschappelijk werker
Een schoolmaatschappelijk werker (SMW’er) is op vaste dagen op school. Uw kinderen kunnen dus makkelijk even binnenlopen met allerlei vragen. Over pesten, over thuis, over dat ze niet lekker in hun vel zitten. Er zijn SMW’ers op alle basis- en middelbare scholen in Middelburg.
Extra budget
Scholen kunnen extra budget aanvragen. Voor meer ondersteuning bij leerproblemen en sociaalemotionele problemen. Bespreek dit met de school van uw kind(eren).
Regionaal Bureau Leerlingzaken
Soms zijn er problemen tussen scholen, ouders en leerlingen. Gaat door die problemen uw kind liever niet meer naar de lessen? Vraag dan hulp bij de consulent of leerplichtambtenaar van het Regionaal Bureau Leerlingzaken (RBL). Deze ambtenaar is onafhankelijk. Hij kan raadgeven en bemiddelen.
Adres
Stadskantoor Middelburg
Kanaalweg 3
4337 PA Middelburg
Onderwijsconsulenten
Zit uw kind thuis? Loopt het vast op school? Lukt het u niet er samen met leraren en de interne begeleider uit te komen? De consulent kijkt wat het beste bij uw situatie past. Samen met u, uw kind, de school en eventueel betrokken hulpverleners.