Is uw rijbewijs verlopen? Of wilt u een categorie laten toevoegen? Dan kunt u online bij de RDW een nieuw rijbewijs aanvragen.

Voor degenen die de voorkeur geven aan persoonlijk contact en ondersteuning, blijft het mogelijk om het rijbewijs aan te vragen en op te halen bij het stadskantoor. We werken op afspraak. U kunt direct online een afspraak maken. Of bel om een afspraak te maken, tel. 0118 67 50 00.

Online verlengen of uitbreiden

Online aanvragen kan alleen bij het verlengen van uw rijbewijs. Of het uitbreiden van categorieën. U heeft hiervoor een smartphone met NFC-lezer (Android versie 7.0 of hoger, iPhone 7 of hoger) en de DigiD app waaraan u een ID-check of inloggen met een identiteitskaart of rijbewijs (met pincode) heeft toegevoegd nodig.

Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan? Dan moet u hiervoor nog wel naar het stadskantoor. Op stadskantoor werken we op afspraak. U kunt direct online een afspraak maken. Of bel om een afspraak te maken, tel. 0118 67 50 00.

Hoe werkt het

Verlengen of uitbreiden van uw rijbewijs doet u zo:

Stap 1: Maak een pasfoto

U heeft een digitale pasfoto nodig. Laat deze bij een erkende fotograaf maken. Zie de website van de RDW voor een overzicht van erkende fotografen. Neem uw huidige rijbewijs mee.
Bij de fotograaf zet u uw handtekening. Deze handtekening komt op uw nieuwe rijbewijs. De fotograaf verstuurt uw handtekening digitaal en beveiligd naar de RDW.
U krijgt een e-mail van de RDW. Hierin staat of u uw rijbewijs online kunt verlengen.

Stap 2: Online aanvragen

Bij de RDW vraagt u online uw rijbewijs aan. Log in met de DigiD-app en betaal met iDEAL.

Stap 3: Rijbewijs ophalen

U krijgt een e-mail van de RDW als uw rijbewijs klaar is. Daarna kunt u uw rijbewijs ophalen bij het stadskantoor van Middelburg. Ophalen kan vanaf 12.00 uur op de dag dat de RDW aangeeft. Het rijbewijs kan zonder afspraak bij de receptie opgehaald worden.

Meer informatie

Zie de website van de RDW voor meer informatie. Of bekijk de instructievideo.

Kosten rijbewijs verlengen

De kosten voor het aanvragen van een rijbewijs zijn in 2024 € 51,10.

De extra leges voor de spoedprocedure bedragen in 2024 € 39,65.

Voorwaarden rijbewijs verlengen

  • U heeft een Nederlands rijbewijs.
  • U vraagt een verlenging van uw rijbewijs of een categorie-uitbreiding aan.
  • U staat ingeschreven bij de gemeente Middelburg.
  • U heeft een mobiele telefoon waarbij online aanvragen mogelijk is

Verlengen rijbewijs aan balie stadskantoor

Wilt u uw rijbewijs niet online verlengen? U kunt dit ook op afspraak regelen bij het stadskantoor. U kunt direct online een afspraak maken. Of bel om een afspraak te maken, tel. 0118 67 50 00. Voor het aanvragen van uw eerste rijbewijs of het vernieuwen van een vermist rijbewijs moet u altijd naar het stadskantoor komen. Dit geldt ook voor het omwisselen van een buitenlands rijbewijs. Dit kunt u niet online regelen.