Wilt u beter om leren gaan met uw geld? Hebt u geen idee wat u iedere maand te besteden hebt? En vindt u het moeilijk om uw administratie te ordenen? Hebt u schulden? Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen of met behulp van organisaties.

Wat kunt u zelf doen?

Betalingen automatisch laten afschrijven

Uw vaste lasten worden vaak per maand of per kwartaal geïncasseerd. Voorkom dat u die vergeet te betalen. Laat de bedragen automatisch afschrijven.

Leren internetbankieren

Veel producten kunt u via internet bestellen. Ook kunt u uw bankzaken snel en zelfstandig regelen via internetbankieren. U kunt daarom leren internetbankieren om uw zelfstandigheid te vergroten op financieel gebied.

Bij wie kunt u terecht?

Lukt het u niet meer om zelfstandig uw financiën te regelen? Bedenk dan wie in uw netwerk u zou vertrouwen met uw geld. Vraag aan bijvoorbeeld een broer, zus, neef of nicht om u te helpen. Indien uw netwerk u niet kan helpen, kunt u terecht bij de volgende organisaties:

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u hulp nodig bij het stellen van uw vraag? Zoekt u advies bij een oplossing? Weet u de weg niet? Schakel dan een onafhankelijk cliëntondersteuner in.

Dat is iemand die naast u staat en met u meedenkt. De onafhankelijk cliëntondersteuner geeft u informatie of advies. Samen met u wordt gekeken wat het probleem is en welke oplossing daarbij kan passen. Onafhankelijk cliëntondersteuners verwijzen u naar de juiste organisatie. Waar nodig helpen ze bij het aanvragen van hulp of ondersteuning zoals bedoeld in de Wmo of Jeugdwet. Onafhankelijk cliëntondersteuners helpen u gratis met antwoorden, advies en hulp. Zij nemen het niet van u over. U blijft zelf de controle houden.

U kunt terecht bij:

Geen oplossing gevonden?

Kan uw hulpvraag niet opgelost worden via bovenstaande stappen? U kunt dan een melding doen bij Toegang In Middelburg (TIM). Dan onderzoeken we of de Wmo of Jeugdwet een oplossing kan bieden. De eerste stap in het onderzoek is een telefoongesprek of keukentafelgesprek.

Contactgegevens Toegang In Middelburg (TIM)

TIM is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 0118 67 50 00, e-mail: tim@middelburg.nl

Spoed- of crisissituatie

Voor spoed- of crisissituaties die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten, is TIM tussen 16.30 en 17.00 uur bereikbaar op 0118 - 67 50 00.

Tussen 17.00 en 08.30 uur en in het weekend en op feestdagen

Is er een spoed- of crisissituatie met jeugdigen tot en met 17 jaar, wat niet kan wachten tot de volgende werkdag?
Neemt u dan contact op met de crisishulp Jeugd, de bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst voor jeugdigen op telefoonnummer 085 - 48 33 129.

Is er een spoed- of crisissituatie met mensen van 18 jaar of ouder, wat niet kan wachten tot de volgende werkdag? Neemt u dan contact op met de Zeeuwse bereikbaarheidsdienst op telefoonnummer 085 - 222 00 19.