Sociale contacten zijn belangrijk voor uw welzijn. Hebt u weinig sociale contacten of bent u niet blij met uw contacten? Dan is de kans groot dat u niet lekker in uw vel zit. Goed contact met familie, vrienden en uw partner draagt bij aan uw geluksgevoel.

Wat kunt u zelf doen?

Hebt u moeite om contacten te leggen met andere mensen? Of om vriendschappen te onderhouden? Dat is ook best ingewikkeld. Hopelijk helpen deze tips en artikelen u op weg.

Vaker elkaar begroeten

Zomaar een vreemde gedag zeggen of vriendelijk toeknikken. Wat doet het met ons als we elkaar weer vaker begroeten op straat? Volgens onderzoek maakt het ons gelukkiger. Wat zo fijn is aan een spontane begroeting: we worden even gezien en erkend.

Praat met vreemden. Dat levert meer op dan u denkt!

Door een praatje te maken met elkaar, ook gewoon in uw straat, dorp of stad, helpt u mee aan een gezelliger en gezondere samenleving.

Samen sporten

Goed voor de ontspanning, beweging én sociaal contact

Een eigen moestuin: heel gezond

Uw eigen moestuin betekent niet alleen genieten van verse groente en fruit. Het is óók: tijd voor uzelf, volop beweging en als u het treft een fijn contact met de moestuinburen!

Aansluiten bij een club, (wijk)vereniging, kerk, etc.

Het verenigingsleven is voor veel mensen een bron van echte, gewaardeerde en warme, sociale contacten. U maakt er vrienden en u ontmoet mensen die uw passie delen.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk maakt voor veel mensen ook het verschil tussen eenzaamheid en contact, tussen het zich verlaten voelen en het zich gesteund weten. Verenigingen binden ook veel vrijwilligers aan zich.

Bij wie kunt u terecht?

Manteling

Hebt u behoefte aan gezelligheid, praktische hulp, een luisterend oor of een steuntje in de rug? De vrijwilligers van Manteling zijn er voor u. Ze bieden u ondersteuning of kunnen helpen om zelf het eigen netwerk te versterken. 

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Cliëntondersteuners helpen u gratis met antwoorden, advies en hulp. Zij nemen het niet van u over, u blijft altijd zelf aan het stuur. Cliëntondersteuners kennen veel vrijwilligers en organisaties. Ze helpen bij het vinden van zorg die bij u past. Ook als dat zorg vanuit bijvoorbeeld de Jeugdwet en de Wmo is.

Maatschappelijk Werk Walcheren (MWW)

Telefoon: 0118 – 44 88 44
Bereikbaar: maandag tot en met vrijdag 08.30 tot 17.00 uur

In verband met het coronavirus zijn er geen inloopspreekuren. Er is wel een telefonisch spreekuur van 9.00 tot 12.30 uur. 

MWW is ook bereikbaar via WhatsApp.

Welzijn Middelburg

Telefoon: (0118) 72 70 13
Bereikbaar: maandag tot en met vrijdag 08.30 tot 17.00 uur