Trouwen doet u met de partner van uw keuze! Maar op uw trouwdag heeft u met nog meer mensen te maken. Mensen die ook helpen om er een mooie dag van te maken. Denk bijvoorbeeld aan de trouwambtenaar.

De gemeente Middelburg kent 6 trouwambtenaren. Allemaal geven zij naast het officiële gedeelte persoonlijk invulling aan het ambtelijk deel van de bruiloft. Hoe ze dat doen verschilt per persoon.

Het is ook mogelijk om een eigen ambtenaar te kiezen voor uw huwelijk of partnerschapsregistratie.

Carla Arciszewski

Dag Bruidspaar,

Jullie gaan trouwen, wat geweldig. Als jullie willen, mag ik jullie trouwen. Tijdens ons voorgesprek wil ik jullie echt een beetje leren kennen. We bespreken eerst de ceremonie want we gaan er samen voor zorgen dat die gaat zoals jullie willen. Daarna mogen jullie alles vertellen over hoe jullie leven eruit ziet, hoe staan jullie in het leven, hoe praten jullie over elkaar, wat vinden jullie belangrijk. Al die mooie, warme, vrolijke verhalen komen terug in de persoonlijke toespraak. En na het ja-woord, de kus, de ringen en de akte laat ik jullie getrouwd en wel de deur weer uitgaan.

Stijntje Beindorff

Mijn naam is Stijntje Beindorff – van Driel.
Sinds 2000 ben ik Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand van de Gemeente Middelburg.
Afgestemd op de wensen van het bruidspaar, via een kennismakingsgesprek, zorg ik voor een warme, heel persoonlijke ceremonie.

Ik spreek naast Nederlands : Engels, Duits, Frans en Italiaans.
Een ceremonie in deze talen is mogelijk.
Ik heb al veel huwelijken, op veel plaatsen in binnen- en buitenland gesloten.

Wie ben ik en waar sta ik voor……………… :
mensen-mens, oprechte interesse, actie en humor, flexibiliteit, positief en vol enthousiasme, warm en betrokken, er voor gaan!

Motto: All you need is love! Heel graag tot ziens!!

Yvonne Dourlein

"Ik vind het een eer om twee geliefden in de echt te mogen verbinden”. Yvonne Dourlein

Van harte gefeliciteerd met jullie ( trouw )plannen!

Willen jullie een persoonlijk verhaal , met diepgang en humor in een ongedwongen sfeer? Op een prachtige locatie in Middelburg?  Dan vind ik het een eer om jullie trouwambtenaar te mogen zijn.

Ieder paar is uniek, en zo is jullie verhaal dat ook. Ik maak gebruik van leuke verhalen en bijzondere gebeurtenissen uit jullie leven. Jullie wensen staan centraal, samen maken wij er een onvergetelijke huwelijksceremonie van.

 Ik kijk er naar uit jullie te mogen ontmoeten!

Ageeth Loontjens

U zoekt een trouwambtenaar en komt erachter dat u ons geen van allen kent. Geen eenvoudige opgave! Gelukkig zijn alle trouwambtenaren ervaren en voelen zij zich betrokken bij elk bruidspaar. Fout kiezen kan dan al niet. Natuurlijk verschillen we allemaal wel wat van elkaar.
 
Waar kiest u voor als u voor mij kiest? Ik probeer een persoonlijk verhaal te houden en geen standaardverhaal. Ik neem de tijd voor het kennismakingsgesprek. Zo weet ik wat uw wensen zijn en kan ik die verwerken in mijn toespraak. Ik vind het belangrijk dat de toespraak niet langdradig of belerend is, maar wel vrolijk, warm en met een losse toon. Als het zo uitkomt, speel ik in op wat zich afspeelt in de zaal. Er mag ook ruimte voor diepgang zijn. De uitdaging is om een goede balans te vinden tussen het losse en het serieuze. Juist dat maakt mijn werk zo leuk en afwisselend.

Succes met alle voorbereidingen voor deze bijzondere dag en misschien tot ziens!

Jan van Mourick

……………….”wij willen je zeer hartelijk danken voor de mooie ceremonie die je speciaal
voor onze dag samengesteld hebt. Complimenten over de zeer leuke intro, de verrassende draai in je verhaal over de toekomst en uiteraard ook een zeer gemeend dank je wel over de wijze waarop onze kinderen betrokken zijn bij ons huwelijk, we vonden het echt heel bijzonder. Onze jongste zoon die de ringen gaf en alle kinderen die mochten tekenen ….. het heeft ons echt zeer ontroerd. Erg fijn om met zo’n mooie ceremonie ons huwelijk in te luiden. Fantastisch. Het was echt een dag om nooit te vergeten en wij zijn er erg trots op dat onze dag geworden is zoals we bedacht hadden”……………..

En daar draait het in mijn aanpak van jullie huwelijksdag om………niet om het compliment, wat natuurlijk leuk is…….maar dat ik een bijdrage heb kunnen leveren om die dag onvergetelijk te maken.
Een goede voorbereiding van jullie grote dag in een persoonlijk gesprek waarin alle aspecten die bij jullie trouwdag horen of aan bod komen worden doorgenomen. Wat zijn jullie wensen, hoe willen jullie de huwelijksvoltrekking laten verlopen? Maar ook wat jullie beweegt, hoe jullie in het leven staan, hoe jullie de toekomst zien, hoe jullie naar elkaar kijken, enz. Uit het gesprek pik ik dan die dingen op om te verwerken tot de persoonlijke, herkenbare touch in de speech, waarbij jullie kunnen lachen, stralen en genieten op een van de mooiste dagen van jullie leven. Persoonlijke aandacht voor jullie dus!

Ik ben Jan van Mourick. Ik heb 42 jaar in overheidsdienst gewerkt, het laatst als communicatieadviseur. Spreken in het openbaar is voor mij toen een tweede natuur geworden. Daarom ben ik trouwambtenaar geworden, gemakkelijk in de omgang met mensen en altijd alle tijd voor een goede voorbereiding van elk huwelijk op elke plaats.

Ton van Ombergen

Van harte gefeliciteerd met jullie trouwplannen!
Waarschijnlijk hebben jullie al gefantaseerd over waar jullie gaan trouwen; in het stadhuis of op een eigen gekozen locatie. Waar jullie ook voor kiezen, mijn inzet is om er een mooi moment voor jullie van te maken.

Wat heb je hiervoor nodig.
Iemand die goed kan luisteren om jullie wensen te vertalen en jullie verhaal zo goed mogelijk te verwoorden. Natuurlijk zit hier een officieel stuk in dat die aandacht ook verdient, maar het is een feestelijk moment en ook dat mag doorklinken in de toespraak. Natuurlijk moet het vooral jullie verhaal worden.

Graag wil ik mij daarvoor inzetten.
Om dit te bereiken hebben we ruim voor de trouwdag een gesprek, waarin ik jullie verhaal graag hoor om mijn toespraak te kunnen schrijven.

Ik hoor graag van jullie,

Ton van Ombergen