Je bent van harte welkom om je stageperiode te doorlopen bij de gemeente Middelburg. Wij geven je graag de kans om ervaring op te doen en kennis te maken met het werken bij de (gemeentelijke) overheid. Wij staan open voor nieuwe kennis en inzichten en leren graag van toekomstige professionals.

Stagemogelijkheden

We hebben stageplaatsen (snuffel-, meewerk- en afstudeerstages) op verschillende opleidingsniveaus: mbo, hbo en wo. Omdat de gemeente veel verschillende raakvlakken heeft, is de kans groot dat je met je opleiding en stageopdracht bij ons terecht kunt. Denk hierbij aan groenbeheer, (financiële) administratie of handhaving, maar ook aan civiele techniek, zorg en welzijn, economie en beleidsvorming. Kijk welke verschillende afdelingen/werkgebieden er binnen de gemeente zitten.

Wat je kunt verwachten tijdens je stage

Wij bieden een stageplaats waar je de mogelijkheid krijgt om te groeien binnen jouw vakgebied, afgestemd op jouw opleiding. Je krijgt een stagebegeleider waar je terecht kunt met al jouw vragen. Je bent voor ons een volwaardig medewerker en maakt onderdeel uit van het team. Jij kunt namelijk niet alleen van ons leren, je neemt ook kennis mee naar de gemeente waar wij weer van leren.

De voordelen voor jou

Natuurlijk krijg je een vergoeding tijdens je stageperiode bij ons. Ongeacht jouw opleidingsniveau en duur van de stage bedraagt de vergoeding €655 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Bij een stage van minder dan 36 uur per week, wordt de stagevergoeding berekend naar evenredigheid van het aantal afgesproken uren.

Woon je meer dan 10 km van je stageplaats en heb je geen studenten-OV dan ontvang je ook een reiskostenvergoeding.

Benieuwd of we voor jou mogelijkheden hebben?

Mail dan jouw CV en korte motivatie naar werken@middelburg.nl. Geef hierbij aan in welke richting je een stageplek zoekt, wat de eventuele stage-opdracht is en gedurende welke periode je stage wilt lopen. Na ontvangst nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op!

Ola, mbo stagiair Business administration & control specialist

"Na een leuke en leerzame meewerkstage bij de afdeling Bedrijfsvoering kon ik ook voor mijn afstudeerstage terecht bij de gemeente Middelburg. Dat doe ik bij de afdelingen Bedrijfsvoering en Samenwerking Belastingen, waar ik onder andere het kas- en bankboek mag bijhouden en facturen verwerk.

Ik heb het erg naar mijn zin op deze stageplek. Dat komt door de combinatie van een professionele en gezellige sfeer, de ruimte om werkzaamheden zelf op te pakken en behulpzame collega’s. Omdat ik nieuw ben in Nederland, heb ik naast werkvragen ook allerlei algemene vragen waarvoor ik terecht kan bij mijn collega’s. Dat vind ik heel fijn."

Stagiair Ola: “De stage helpt mij een beeld te krijgen van het werkveld en de mogelijkheden.”