In de binnenstad van Middelburg parkeert u in de parkeervakken. Deze vindt u bij de parkeerautomaten, in de parkeergarages en op de parkeerterreinen.

Voor bezoekers geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag, van 8.00 tot 20.00 uur. Op parkeerterrein Het Groene Woud geldt op donderdag en vrijdag betaald parkeren tot 21.00 uur.

Parkeerplaats vinden

Rondom de binnenstad wijzen borden u de route naar de parkeerterreinen en parkeergarages. Kijk voor parkeerterreinen, parkeergarages en de locaties ook op de parkeerplattegrond binnenstad (pdf, 1,8 MB).

Parkeertarieven 2021

In 2021 gelden de volgende parkeertarieven in de binnenstad:

 • Zone 1 € 2,80 per uur
 • Zone 2 € 2,80 per uur

De betaalautomaten geven ter plekke de zone, de maximale parkeerduur en parkeertarieven aan. De tarieven in de parkeergarages en op de parkeerterreinen kunnen afwijken van de zone tarieven.

Parkeren op zondagen en feestdagen

Op zondagen en nationale feestdagen parkeert u in Middelburg gratis. Dit geldt ook voor de parkeergarages. U parkeert uw auto alleen in de parkeervakken. Op parkeerplekken voor bewoners met een parkeervergunning (vergunninghouders) mag u niet parkeren.

Betalen in parkeergarages met t-tag

In de parkeergarages Geere en Kousteensedijk kunt u betalen met de t-tag. Meer informatie over parkeren met t-tag, www.movenience.nl.

Belparkeren

Betaald parkeren kan eenvoudig met uw mobiele telefoon. Dit is vaak goedkoper, omdat u dan alleen de werkelijke parkeertijd betaalt. Dit geldt niet voor het parkeerterrein Het Groene Woud.

Parkeren gehandicapten

Met de gehandicaptenparkeerkaart parkeert u gratis en onbeperkt op de algemene parkeerplaatsen voor gehandicapten en op de reguliere parkeerplaatsen. U mag niet parkeren op de parkeerplaatsen voor bewoners met een parkeervergunning.

Het parkeren in de parkeergarages is niet gratis. Bekijk de parkeerplaatsen voor gehandicapten op de parkeerplattegrond binnenstad (pdf, 1,8 MB).

Gratis parkeren Oude Veerseweg

Op het parkeerterrein Oude Veerseweg parkeert u gratis. De binnenstad ligt op 5 tot 10 minuten loopafstand.

Blauwe zone

Net buiten de binnenstad vindt u de blauwe zones (parkeergebieden). Hier mag u met uw parkeerschijf maximaal 2 uur parkeren op maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur.

Parkeerterreinen en parkeergarages

Rondom de binnenstad geeft het parkeerverwijssysteem de route aan naar de verschillende parkeerterreinen en parkeergarages.

Parkeergarages

 • Parkeergarage Het Groene Woud, onbeperkt parkeren, op donderdag en vrijdag betaald parkeren tot 21.00 uur
 • Parkeergarage Geere, onbeperkt parkeren
 • Parkeergarage Kousteensedijk, onbeperkt parkeren
 • Parkeergarage Achter de Houttuinen, onbeperkt parkeren
 • Parkeergarage Kanaalweg, onbeperkt parkeren

Parkeerterreinen

 • Parkeerterrein Hof van Tange, maximaal 1 dag parkeren
 • Parkeerterrein Damplein, maximaal 4 uur parkeren
 • Parkeerterrein Loskade, maximaal 1 dag parkeren
 • Parkeerterrein Molenwater, maximaal 1 dag parkeren
 • Parkeerterrein Oude Veerseweg, onbetaald parkeren