Appartementen en laanwoningen in verkoop | per direct beschikbaar kavel E1 (694 m² kavelprijs € 273.498 inclusief btw, k.k.).

  • Aantal woningen: maximaal 400
  • Type woningen: vrije bouwkavels, drie-onder-een-kap, twee-onder-een-kap, vrijstaande woningen en appartementen
  • Huidige fase: In verkoop
  • Planning verkoop: Continu

Over Essenvelt

Aan de zuidkant van Middelburg, ten zuiden van de Erasmuswijk en Reijershove, in de richting van Oost-Souburg, wordt gewerkt aan een nieuwe wijk.

Het gebied is bouwrijp gemaakt en de verkoop van zowel de vrije kavels als van de eerste woningen (grondgebonden en appartementen) is inmiddels gestart. De eerste appartementen worden gerealiseerd door Heijmans. Voor de overige woningen is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met AM Zeeland, Stevast Ontwikkeling en Novaform.

Voor de vrije kavels is onder ‘Lees verder’ alle verkoopinformatie, inclusief inschrijfformulieren beschikbaar.

Aantal en type bouwkavels

In het plan zijn maximaal 400 woningen opgenomen. Denk hierbij aan vrijstaande, geschakelde en twee-onder-een-kapwoningen en appartementen. Een deel van het gebied wordt als vrije bouwkavel aangeboden. Onder downloads is een tekening opgenomen met daarop aangegeven wat in de eerste fase gerealiseerd zal gaan worden.

De eerste twee blokken met appartementen worden onder de naam De Heeren van Essen gerealiseerd door Heijmans. De in totaal 32 appartementen worden verdeeld over twee gebouwen. Ieder gebouw huisvest 14 riante appartementen en twee fantastische penthouses. Het project is in verkoop, zie deheerenvanessen.nl.

Overige projectmatige woningen worden gerealiseerd door de Ontwikkelcombinatie Essenvelt. Als eerste worden de woningen langs de hoofdroute door het plan gebouwd, fase 1 daarvan is in verkoop: zie essenvelt.nl.

Vrije kavels worden door de gemeente aangeboden. Er is nog 1 kavel vrij beschikbaar.

Planning

Bijna alle vrije bouwkavels zijn verkocht. Er is nog 1 vrije bouwkavel vrij beschikbaar. De laanwoningen aan de Atalantalaan zijn in aanbouw. Er zijn nog laanwoningen te koop.

Ook wordt er momenteel gebouwd aan de appartementen ‘De Heeren van Essen’. Er zijn nog appartementen te koop: https://deheerenvanessen.nl/woningaanbod.

Voor het centrale deel van Essenvelt wordt nu een plan uitgewerkt met circa 105 grondgebonden woningen: rijwoningen, tweekappers en vrijstaande huizen. Ook is hier plek voor een deel sociale woningbouw.

Duurzaam bouwen

Middelburg wil in 2050 een energie- en klimaatneutrale gemeente zijn. Hiervoor willen we duurzaam en toekomstbestendig bouwen stimuleren. Lees meer over duurzaam en toekomstbestendig bouwen.

Interesse?

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Neem dan voor de vrije bouwkavels contact op met Onno van de Velde via o.van.de.velde@middelburg.nl of 0118 67 54 62.

De projectmatig te realiseren woningen worden gerealiseerd door de Ontwikkelcombinatie Essenvelt (OCE). Informatie is te vinden via essenvelt.nl.

De eerste twee blokken met appartementen worden gerealiseerd door Heijmans. Informatie hierover vindt u via deheerenvanessen.nl.

Voor algemene vragen over bijvoorbeeld het bouwrijp maken kunt u terecht bij projectleider Jan-Willem de Wolf via j.de.wolf@middelburg.nl of 0118 67 52 59.

Project op de kaart

Sla de kaart over en ga naar de tekstversie van: Project op de kaart

Tekstversie

Essenvelt

Locatie

Aan de zuidkant van Middelburg, ten zuiden van de Erasmuswijk en Reijershove, in de richting van Oost-Souburg, wordt gewerkt aan een nieuwe wijk.