Heeft u iets gevonden of verloren in de gemeente Middelburg? Registreer of zoek voorwerpen via de website Verloren of Gevonden.

Direct naar Verloren of Gevonden

De gemeente is verantwoordelijk voor registratie en het beheer van gevonden en verloren voorwerpen binnen hun gebied. Deze taak ligt niet bij de politie.

Wat kunt u aanmelden?

Bijvoorbeeld: tas, portemonnee, mobiele telefoon, camera, laptop, mp3-speler, andere apparatuur, horloge, ring, andere sieraden, enzovoort kunt u allemaal registreren via de website en thuis in bewaring nemen.

Wat kunt u niet aanmelden?

Een aantal zaken kunt u niet registreren via Verloren of Gevonden.

Sleutels

Verloren of gevonden sleutels hoeven in principe niet geregistreerd te worden, omdat ze vaak moeilijk te omschrijven zijn en veel op elkaar lijken. Sleutels of sleutelbossen met herkenbare eigenschappen mogen wel geregistreerd worden. Als u sleutels heeft gevonden, mag u ze dus registreren of persoonlijk afgeven bij de balie in het stadskantoor. Bij een verloren sleutel kunt u dus komen kijken of uw exemplaar aanwezig is op het stadskantoor of kijken op verlorenofgevonden.nl.

Dieren

Heeft u een vermist of gevonden huisdier? Meld dit dan bij Dierenasiel Walcheren in Vlissingen op het telefoonnummer 0118 61 35 79 of bij Stichting Amivedi.

Zieke en gewonde vogels, egels en andere zoogdieren kunt u brengen naar De Mikke, Koudekerkseweg 131A in Middelburg, telefoonnummer 0118 62 82 88.

Gevonden rijbewijs of reisdocument

Gevonden rijbewijs of reisdocument (rijbewijs, identiteitskaart, paspoort of verblijfsdocument) mag u als vinder niet in bewaring nemen. Deze moet u altijd inleveren bij de gemeentelijke balie, ook als deze zich in een portemonnee bevinden.

Verloren reisdocument

Is uw paspoort gestolen? Of bent u uw identiteitskaart verloren? Dan is het belangrijk dat u dit snel persoonlijk meldt bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Dit mag aan de balie op het stadskantoor of via onze website. Vermiste documenten verliezen na registratie automatisch hun geldigheid. Dit kan helaas niet meer worden teruggedraaid.

Hoe bewaart u een gevonden voorwerp?

U mag het gevonden voorwerp bij voorkeur zelf thuis bewaren. U moet het voorwerp wel altijd melden via verlorenofgevonden.nl,  zodat wij het kunnen registreren. Bewaart u het voorwerp zelf thuis, dan bent u verplicht om het in de staat te houden waarin u het vond. De gemeente brengt de vinder en de rechtmatige eigenaar met elkaar in contact.

Bewaartermijn gevonden voorwerpen

De gemeente is verplicht om voorwerpen onder de € 450 drie maanden te bewaren. Voorwerpen boven de € 450 moeten een jaar worden bewaard. Als u besloten heeft om het voorwerp zelf te bewaren, dan kunt u na één jaar eigenaar worden. U moet het voorwerp dan nog wel in uw bezit hebben en u moet het voorwerp, direct na het vinden ervan, hebben gemeld via verlorenofgevonden.nl. U krijgt hierover bericht van de gemeente.

Vindersloon

Er is geen wettelijk recht op vindersloon. De vinder kan vragen om een redelijk vindersloon. De vinder en degene die het voorwerp is verloren moeten dit samen bepalen wat een redelijk vindersloon is.

Uw voorwerp is gevonden

Als u eigenaar bent van één van de geregistreerde voorwerpen, dan kunt u zich melden via een mail naar verlorenofgevonden@middelburg.nl of bij de balie van de gemeente tijdens de reguliere openingstijden. U kunt het stadskantoor alleen op afspraak bezoeken. U kunt direct online een afspraak maken. Ook kunt u telefonisch een afspraak maken, tel. 0118 67 50 00.

Houd uw legitimatiebewijs bij de hand. U krijgt de contactgegevens van de vinder of het voorwerp mee als is vastgesteld dat u de rechtmatige eigenaar bent.

U heeft uw voorwerp zelf weer teruggevonden

Heeft u uw voorwerp weer teruggevonden? Of een wijziging op uw eerdere melding? Stuur dan een e-mail naar verlorenofgevonden@middelburg.nl.