In vervolg op de succesvolle ontwikkeling van de eerste twee fasen van de nieuwe wijk Rittenburg, wordt nu gewerkt aan de derde en laatste fase.

  • Aantal woningen in fase 3: 102, verdeeld over 4 deelfases.
  • Type woningen: rijwoningen, levensloopbestendige woningen, tweekappers en appartementen
  • Huidige fase: In verkoop
  • Planning verkoop: De verkoop is gestart

Over Rittenburg (fase 3)

Direct gelegen aan het groen- en waterrijke stadspark Toorenvliedt is de wijk Rittenburg gerealiseerd. Een prachtige sfeervolle en ruim opgezette nieuwe woonwijk. Een variatie aan kavelgroottes en woontypen creëren voor ieder wat wils: voor jong en oud, met of zonder opgroeiende kinderen. De wijk is zeer ruim opgezet en biedt veel (speel)ruimte. Diverse scholen en het winkelcentrum in de Stromenwijk zitten op korte afstand.

In fase 1 en 2 zijn inmiddels alle kavels en woningen verkocht. Fase 3 wordt ontwikkeld door ontwikkelaar Vrolijk Leven B.V. Fase 3 is opgebouwd uit vier blokken tussen de Grevelingenstraat en de watergang. Het plan is ruim opgezet in groenvoorzieningen. Dat ziet u terug in het openbare gebied en in de ruime kavels voor de woningen. Daarnaast kenmerkt het plan zich door een variatie in aanbod: rijwoningen, tweekappers, nultredenwoningen en appartementen. In Rittenburg fase 3 zijn ook sociale huurwoningen van Woongoed Middelburg gebouwd.

Aantal en type woningen

Het plan bestaat uit:

  • 20 rijwoningen van Woongoed
  • 16 rijwoningen (koop)
  • 19 patiowoningen (koop)
  • 18 tweekappers (koop)
  • 29 appartementen (koop)

Planning

De woningen van deelfase 1 en 2 zijn opgeleverd en bewoond. De woningen deelfase 3 zijn bijna allemaal verkocht. De bouw van deelfase 3 staat gepland voor augustus 2024. Deelfase 4 bestaat uit appartementengebouw Korenvliet. De appartementen zijn nu in de verkoop.

Duurzaam bouwen

Middelburg wil in 2050 een energie- en klimaatneutrale gemeente zijn. Hiervoor willen we duurzaam en toekomstbestendig bouwen stimuleren. Lees meer over duurzaam en toekomstbestendig bouwen.

Interesse?

Heeft u zich al ingeschreven via Sprangers? Dan hoeft u niets te doen en wordt u op de hoogte gehouden door Vrolijk Leven. Het adressenbestand van Sprangers is overgegaan naar Vrolijk Leven B.V.

Wilt u meer weten over Rittenburg fase III? Neem dan contact met op met Jan-Willem de Wolf, projectleider van Rittenburg. Hij is bereikbaar via j.de.wolf@middelburg.nl of op telefoonnummer 0118 67 52 59. U kunt zich ook bij hem aanmelden voor de gemeentelijke nieuwsbrief van Rittenburg; dan wordt u zowel door de gemeente als de ontwikkelaar op de hoogte gehouden.

Meer informatie over het plan en de woningen kunt u vinden op https://rittenburg3.nl/aanbod.

Interesse in een appartement? Kijk dan voor meer informatie op: https://korenvlietmiddelburg.nl.

Project op de kaart

Sla de kaart over en ga naar de tekstversie van: Project op de kaart

Tekstversie

Rittenburg (fase 3)

Locatie

Rittenburg fase 3 is opgebouwd uit vier blokken tussen de Grevelingenstraat en de watergang.