Onder Middelburg Zuid vallen Magistraatwijk, Reijershove, Veldzigt en Erasmuswijk.

Magistraatwijk

De Magistraatwijk is één van de grootste wijken van Middelburg en heeft bijzonder veel voorzieningen. Sinds eind 2004 heeft het hart van de Magistraatwijk een nieuw woonwinkelcentrum, Parkstate. In dit winkelcentrum kunt u terecht voor meer dan alleen uw dagelijkse boodschappen. In het wijkcentrum Palet treft u zo ongeveer alle wijkvoorzieningen die u kunt bedenken. Er zitten ook twee basisscholen in dit gebouw. Op andere locaties in de wijk treft u meerdere scholen en een speeltuin aan. De wijk grenst aan een groot stadspark en zowel het centrum als de A58 is prima bereikbaar. De samenstelling in de wijk qua bewoners is erg divers.

Reijershove

Reijershove is een wijk aan de rand van de stad. U vindt hier veel variaties in koop- en huurwoningen. Er wonen veel jonge gezinnen die hier alle ruimte hebben. In de wijk treft u veel verschillende kleine speeltuintjes aan en een voetbalveldje. Reijershove is prima bereikbaar vanaf de A58. Reijershove grenst aan de woonboulevard Mortiere. Hier vindt u alles wat met wonen te maken, zoals bouwmarkten, mediamarkten, woonwinkels en een tuincentrum.

Veldzigt

In de groene wijk Veldzigt, aan de zuidkant van Middelburg, zijn veel koopwoningen te vinden. In het zorgcomplex De Haagbeuk zijn seniorenwoningen te huur. Het station is vlakbij, dus prima bereikbaar. Veldzigt ligt dicht bij het centrum, op loopafstand van alle voorzieningen die het centrum biedt. Maar ook dicht bij de wijk Dauwendaele, met het winkelcentrum, en bij de Magistraatwijk, waar u ook diverse winkels en zorgvoorzieningen aantreft.

Erasmuswijk

Deze wijk dateert uit de jaren negentig van de vorige eeuw en bevat circa 350 woningen, het merendeel is koopwoningen. De wijk is ruim opgezet en heeft de vorm van een langwerpige driehoek. De beide lange zijden worden gevormd door de Oude Vlissingseweg en de spoorlijn. De korte zijde grenst aan de Oosterse Lageweg. Tussen de woningen en de spoorlijn ligt het Erasmuspark. In de wijk is de belangrijkste verkeersader, de Amnestylaan. De wijk heeft naar verhouding veel vrijstaande woningen, ook staan er twee appartementengebouwen. Winkels en soortgelijke voorzieningen zijn er niet in de Erasmuswijk, deze voorzieningen zijn er wel op korte afstand in de Magistraatwijk.

Contactgegevens

Eduard Smit, wijkwethouder
Tel. algemeen 0118 67 50 00

Mourijn van ’t Hof, wijkmanager
Tel: 0118 67 52 51
m.van.t.hof@middelburg.nl

Voorzitter wijkteam Sonay Peksert, secretaris wijkteam Iris Leewens
wijkteamzuid.middelburg@gmail.com

Verkeerswerkgroep Zuid
Wim Geertse, secretaris
vwgzuid@zeelandnet.nl

Meer informatie