Middelburg wil ervoor zorgen dat alle inwoners van de gemeente gezond en gelukkig leven. Deze ambities gaan we vertalen naar een lokaal Preventieakkoord.

In dit akkoord maken we afspraken over wat we willen bereiken met elkaar. Samen met u als inwoner, ondernemer, lid van een vereniging, actief in welzijn, zorg en onderwijs en met andere partners willen we hieraan werken.

In verschillende fasen, via ons eigen platform doemee.middelburgers(externe link) gaan we met u in gesprek om zo veel mogelijk goede initiatieven, ideeën en projecten te kunnen ondersteunen.

Er is voor de uitvoering van de lokale Preventieakkoorden en aanpakken in 2021, 2022 en 2023 een specifieke uitkering beschikbaar. Voor de gemeente Middelburg bedraagt het budget € 30.000 per jaar, de subsidies moeten per jaar worden aangevraagd.

Draag dus uw ideeën aan voor een eenmalige financiële stimulering! Laten we samen Middelburg zo gezond mogelijk maken.

Bent u actief in een sportvereniging en heeft u een goed idee voor een samenwerking? Misschien komt u (ook) in aanmerking voor een budget vanuit het lokale Sportakkoord, kijk op lokaal Sportakkoord voor meer informatie.