De verkoop van 10 vrije bouwkavels is van start gegaan! Inmiddels zijn er 5 kavels verkocht. De kavels A18, A20 en A23 zijn nog vrij beschikbaar. Kijk voor meer informatie onder ‘Lees verder’ onderaan deze pagina.

  • Aantal woningen: circa 120 woningen
  • Type kavels: zelfbouw, geschakelde woningen, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kap
  • Huidige fase: In verkoop
  • Planning verkoop: Continu

Over Hazenburg / vrije bouwkavels

Het mooi gelegen Hazenburg II in Arnemuiden is zo ontwikkeld dat er een vloeiende overgang is gecreëerd tussen het landschap en de bebouwing. Het nieuwbouwproject nabij Middelburg is een voortzetting van het eerdere Hazenburg I en ligt ten westen van het plan Brakenburg. Tussen de nieuwe wijk en de bestaande wijk Brakenburg ligt een forse waterpartij. Er ligt al een verbinding in de vorm van een brug voor langzaam verkeer. Via deze brug zijn scholen en sportclubs makkelijk te bereiken.

Aantal en type bouwkavels

In Hazenburg II worden circa 120 woningen gerealiseerd waaronder diverse vrije kavels met een variëteit in kavelgrootte. In de eerste fase zijn projectmatig diverse woningtypen gebouwd door Bouwbedrijf Fraanje. Ook heeft de Woningbouwvereniging Arnemuiden huurwoningen gerealiseerd en heeft de gemeente vrije bouwkavels uitgegeven, waarvan er nog 3 vrij beschikbaar zijn.

Het bouwrijp maken van het laatste deel van het plan (het meest noordelijke deel) is afgerond. De 10 vrije bouwkavels die de gemeente uitgeeft, zijn in verkoop. Momenteel zijn er nog 3 kavels vrij beschikbaar. Door ontwikkelaar Novaform wordt het project Sprinkhof ontwikkeld. Hier zullen rijwoningen, levensloopbestendige woningen, tweekappers, geschakelde woningen en vrijstaande woningen worden ontwikkeld.

Planning

Begin 2016 is de eerste paal geslagen van Hazenburg II. De eerste fase is inmiddels afgerond. Voor het laatste deel is in samenwerking met Novaform een plan gemaakt: Sprinkhof. De eerste woningen daarvan zijn in verkoop gegaan, maar er waren niet voldoende woningen verkocht om te starten met de bouw. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar het goedkoper maken van de woningen.

In november 2022 is de verkoop van 10 vrije kavels in het verlengde van Slaak van start gegaan. Meer informatie hierover vindt u onder ‘Lees verder’.

Duurzaam bouwen

Middelburg wil in 2050 een energie- en klimaatneutrale gemeente zijn. Hiervoor willen we duurzaam en toekomstbestendig bouwen stimuleren. Lees meer over duurzaam en toekomstbestendig bouwen.

Interesse?

Op hazenburgarnemuiden.nl vindt u meer informatie aan over Hazenburg II. Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met Koen Aartsen van de gemeente Middelburg: k.aartsen@middelburg.nl of 0118 67 52 15.

Project op de kaart

Sla de kaart over en ga naar de tekstversie van: Project op de kaart

Tekstversie

Hazenburg

Locatie

Het nieuwbouwproject nabij Middelburg is een voortzetting van het eerdere Hazenburg I en ligt ten westen van het plan Brakenburg.