Bent u in het buitenland gescheiden? Dan moet u ervoor zorgen dat uw echtscheiding bij de gemeente wordt geregistreerd.

Kosten registratie van de buitenlandse echtscheiding

Er zijn geen kosten verbonden aan de registratie van de buitenlandse echtscheiding. Wilt u echter een uittreksel waaruit blijkt dat de echtscheiding is geregistreerd? Dan zijn daar wel kosten aan verbonden.

Buitenlandse echtscheiding laten registreren

Het laten registeren van uw buitenlandse scheiding doet u op afspraak bij de gemeente. Maak hiervoor telefonisch een afspraak, tel. 0118 67 50 00.

Meenemen

  • Het originele echtscheidingsvonnis. Uit dit vonnis moet blijken dat de uitspraak definitief is (er kan dan geen beroep meer tegen het vonnis worden ingesteld). Als het vonnis niet in het Nederlands is, moet de tekst vertaald worden door een in Nederland be√ędigd tolk/vertaler. Duitse, Engelse en Franse documenten hoeven niet vertaald te worden.
  • De meeste documenten uit het buitenland moeten in het land zelf worden gelegaliseerd of voorzien worden van een apostille(externe link).
  • Als het vonnis in het buitenland moet worden ingeschreven bij de burgerlijke stand, moet u ook het bewijs van inschrijving meenemen.
  • Als het huwelijk in Nederland is gesloten, is het verstandig om de echtscheiding te laten registreren bij de burgerlijke stand van de gemeente waar u getrouwd bent. Anders blijft uw huwelijk in de registers van de burgerlijke stand bestaan.