Bewoners van de binnenstad kunnen tot 1 september 2023 tegen een laag tarief papieren bezoekerskaarten aanvragen om hun gasten te laten parkeren.

Bezoekerskaarten worden digitaal, hotelkaarten verdwijnen in 2024

Vanaf 1 januari 2024 kunnen papieren bezoekerskaarten en hotelkaarten niet meer worden gebruikt in Middelburg. De papieren bezoekerskaarten worden vervangen door de digitale bezoekersvergunning en de hotelkaarten verdwijnen helemaal.

Voor gebruikers van bezoekerskaarten bieden wij een alternatief aan: de digitale bezoekersvergunning. Deze app stelt gebruikers in staat om op een eenvoudige en efficiënte manier hun bezoekersregeling te regelen. Meer informatie over de digitale bezoekersvergunning leest u op de pagina Digitale bezoekersvergunning.

Vanaf 1 september 2023 is het niet meer mogelijk om bezoekerskaarten en hotelkaarten te bestellen en na 1 januari 2024 worden papieren bezoekerskaarten en hotelkaarten niet langer geaccepteerd als betaalmiddel voor parkeren in Middelburg.

Hotelkaarten

Hotelkaarten worden definitief afgeschaft per 1 januari 2024. Hiervoor komt geen digitaal alternatief.

In onze gemeente is er sprake van een beperkte beschikbaarheid van parkeerplaatsen, met name tijdens de zomerperiode. Het verstrekken van gereduceerde parkeerkaarten aan hotels leidt dan tot een oneerlijke verdeling van de beschikbare parkeerplaatsen in de omgeving van hotels, pensions en B&B’s. Het verschil in tarief schept bovendien ongelijkheid ten opzichte van andere bezoekers die geen gebruik maken van de diensten van de genoemde voorzieningen.

Alternatieve opties zijn het parkeren in een parkeergarage tegen een lager uurtarief dan op straat of gratis parkeren op het parkeerterrein aan de Oude Veerseweg.

Restitutie

Gebruikers die nog overgebleven bezoekers- of hotelkaarten hebben, kunnen deze kaarten tot en met 31 december 2024 terugbrengen naar het stadskantoor. Bij het retourneren van de kaarten zal de gemeente de aanschafwaarde van de kaarten vergoeden.

Voor het retourneren van uw bezoekers- of hotelkaarten kunt u een afspraak maken(externe link).