Woont u in een gebied met betaald parkeren? Dan kunt u via het parkeerloket een bezoekersvergunning aanvragen.

Uw gasten parkeren met de bezoekersvergunning met korting in de gebieden in Middelburg waar betaald parkeren geldt.

Bezoekersvergunning

Woont u in een gebied met betaald parkeren? Dan kunt u via het parkeerloket een bezoekersvergunning aanvragen. Heeft u eenmaal een bezoekersvergunning ontvangen, dan kunt u gebruik maken van onze digitale bezoekersvergunning. Uw bezoek parkeert met de bezoekersvergunning met korting in de gebieden in Middelburg waar betaald parkeren geldt. U kunt de auto van uw bezoekers digitaal aan- en afmelden.

Met een bezoekersvergunning kunt u elk jaar bezoekersuren kopen. Een kaartje in de auto van uw bezoekers is niet meer nodig, u betaalt per minuut en niet zoals bij de bezoekerskaarten per uur. U betaalt dus nooit te veel. De parkeercontroleur scant het kenteken en ziet of uw bezoek is aangemeld. U kunt de bezoekersvergunning op meerdere mobiele apparaten gebruiken.

Het is vanaf 1 januari 2024 niet meer mogelijk om van de papieren bezoekerskaarten gebruik te maken.

Regel de bezoekersvergunning voor bewoners online via het parkeerloket. Lukt dit niet, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via parkeerbeheer@middelburg.nl of tel. 0118 67 50 00.

Voorwaarden bezoekersvergunning

 1. De bezoekersvergunning kan alleen aangevraagd worden door bewoners in het betaald parkeergebied (binnenstad);
 2. Per woonadres in het betaald parkeergebied mag één bezoekersvergunning afgenomen worden;
 3. De bezoekersvergunning is alleen geldig in zone 2. Bekijk de kaart en straatnamen tariefzones 1 en 2
 4. Met de bezoekersvergunning kan per jaar maximaal € 109,80 besteed worden. Parkeren kost € 0,60 per uur.
 5. Indien het limiet van € 109,80 bereikt is, kan tijdens dat kalenderjaar niet meer worden opgewaardeerd.
 6. In het volgende kalenderjaar kunt u weer opwaarderen en gebruikmaken van de bezoekersvergunning;
 7. Heeft u bezoekuren over aan het eind van het jaar? Deze gaan automatisch mee naar het volgende jaar.

Gebruiksvoorwaarden bezoekersvergunning en parkeerapp

 1. Verandert er iets in uw gegevens? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan Parkeerbeheer Middelburg via parkeerbeheer@middelburg.nl
 2. Een bezoekersvergunning geeft geen recht op een parkeerplaats.
 3. De bezoekersvergunning is niet overdraagbaar.
 4. De bezoekersvergunning start op het moment dat het kenteken aangemeld wordt. Dit kan via de parkeerapp, of via de website. De parkeerapp kunt u zelf aanmaken op uw mobiel of tablet.
 5. Een parkeerbon (naheffingsaanslag) tussen het moment van parkeren en aanmelden of wegrijden en afmelden via uw mobiele telefoon of internet is voor uw eigen risico.
 6. Is er een storing in het aan-/afmeldsysteem? Of van het netwerk dat u gebruikt? Dan moet u op een andere manier betalen. Bijvoorbeeld bij de parkeerautomaat of via mobiel parkeren.
 7. Het is als vergunninghouder uw eigen verantwoordelijkheid om de parkeeractie af te melden.
 8. Een parkeervergunning wordt geblokkeerd wanneer u zich niet aan de gebruiksvoorwaarden houdt.

Parkeren in strijd met deze voorwaarden wordt gezien als parkeren zonder vergunning.

Parkeren in straten met een maximale parkeerduur

In een aantal straten geldt een maximale parkeerduur. Deze geldt niet als u een bewonersvergunning en een parkeervergunning voor bezoekers heeft.

Kosten bezoekersvergunning

De bezoekersvergunning is gratis. Opwaarderen via de parkeerapp kan per opwaardeerblok van € 10, € 20, € 30, € 40, € 50, of € 90.

Een uur parkeren voor uw bezoekers kost € 0,60 tijdens de betaald-parkeren-uren en u betaalt per minuut. U kunt maximaal voor € 109,80 bezoekersuren per jaar kopen.

Aanvraag bezoekersvergunning

U kunt de bezoekersvergunning aanvragen met DigiD voor het gebied waar u woont via het digitale parkeerloket. Uiterlijk 3 kantoordagen na uw aanvraag ontvangt u alle informatie om de digitale parkeerapp te kunnen gebruiken, waaronder uw meldnummer en pincode.

Meldnummer en pincode kwijt? Log in op het digitale parkeerloket. Onder 'Documenten' vindt u de oorspronkelijke brief met uw meldnummer en pincode.

Lukt het aanvragen van uw digitale bezoekersvergunning niet, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via parkeerbeheer@middelburg.nl of tel. 0118 67 50 00.