Vanuit ons stadskantoor aan het kanaal door Walcheren en op twee andere locaties in Middelburg, zetten wij ons in voor onze mooie Zeeuwse hoofdstad, wijken en dorpen: een gemeente die wordt bewoond door 50.000 Zeeuwen, in een provincie met de meeste zonuren van Nederland.

Bij de gemeente Middelburg streven we naar een werkomgeving met een benaderbare en nuchtere sfeer. Wij vinden het belangrijk dat alle collega’s kunnen meebeslissen over ontwikkelingen die nu en in de toekomst belangrijk zijn voor de groei van onze stad. Wij bieden vrijheid maar ook verantwoordelijkheid zodat jij, en de gemeente Middelburg, kunnen groeien. Lees verder welke goede arbeidsvoorwaarden wij daaraan verbinden.

Een fijn salaris met perspectief

Wat je gaat verdienen is afhankelijk van de functieschaal van jouw functie. De inpassing in de aanloop- of functieschaal met ieder 11 treden bepalen wij op basis van je opleiding en ervaring. Jaarlijks maak je een stapje tot je op het maximum staat. Verder kennen we de mogelijkheid van bevordering naar de uitloopschaal. Je groeit door naar de uitloopschaal als je jouw functie volledig en goed vervult en een bepaald aantal jaren op het maximum van de functieschaal zit.

Individueel Keuze Budget

Je krijgt een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% bovenop je bruto maandsalaris. Dit budget kun je het hele jaar door flexibel inzetten voor een aanvulling op jouw salaris of extra verlof. Daarnaast is er een verrekening mogelijk tussen je IKB en een vergoeding voor een fiets, voor sport en vitaliteit (zoals een abonnement of een nieuw sporttenue), vakbondscontributie en lidmaatschap bij de bibliotheek of een museum(jaar)kaart. Maar ook een regeling voor verduurzamingskosten of aflossing studieschuld valt onder de mogelijkheden. Hierdoor heb je belastingvoordeel. Of je nu een warmtepomp wilt aanschaffen of fitter wilt worden met een bootcamptraining: de keuze is aan jou!

Flexibel werken

We kennen een 36-urige werkweek. Daarnaast is het bij veel functies mogelijk om de werktijden flexibel in te vullen en wordt het hybride werken gefaciliteerd. Om dit te stimuleren ontvang je op thuiswerkdagen een thuiswerkvergoeding van €3 netto per dag, faciliteren we de inrichting van je thuiswerkplek en krijg je de beschikking over een laptop en smartphone. Voor reisdagen naar je werklocatie, ontvang je een reiskostenvergoeding van €0,23 per kilometer.

Vakantie en verlof

Als je 36 uur werkt heb je recht op 144 wettelijke- en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren. Werk je parttime? Dan wordt je verlof naar verhouding berekend. Heb je voldoende verlof, dan mag je ook een deel omzetten in extra geld. Daarnaast kennen we diverse andere verlofsoorten, waaronder (deels) doorbetaald ouderschapsverlof voor ouders met jonge kinderen bovenop wat er in de wet al is geregeld.

Persoonlijke ontwikkeling

Onze collega’s zijn mede bepalend voor de groei van onze organisatie. Daarom bieden we volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling: volg een opleiding, meld je aan voor een cursus, neem deel aan een project of volg een training via onze online leeromgeving (Middelburg Academie). Groei bij gemeente Middelburg! Als je voor cursussen of vanwege een ander doel op pad gaat voor de gemeente, worden de onkosten zoals het gebruik van de eigen auto (€0,37 per kilometer) vergoed.

Trips en activiteiten

Naast de team-uitstapjes per afdeling organiseren we jaarlijks een zomerfeest en een eindejaarsfeest. Op een externe locatie komen al onze afdelingen samen en spreken we elkaar in een ontspannen setting. Een goede gelegenheid om je collega’s van andere afdelingen te leren kennen. Ook hebben we een actieve personeelsvereniging die activiteiten organiseert, zoals een dagtocht naar Amsterdam, een workshop kleding maken, een meerdaagse reis naar IJsland, een diner bij een Japans restaurant, of een tripje naar Mega Speelstad Lille. Imponeer ons met je ‘sushi eetstok-skills’ of aanschouw met ons het Noorderlicht!

Werklocatie

Onze werklocaties zijn voorzien van alle modern vergader- en kantoorfaciliteiten. In ons bedrijfsrestaurant op het stadskantoor heb je tijdens de lunchpauze de keuze uit diverse luxe belegde broodjes en soepen, bereid door onze cateraar. Met een (gratis) stuk fruit kom je aan je dagelijkse vitamines, en een gratis shot cafeïne haal je bij onze koffiecorner, voor een goede kickstart van je dag! Op onze buitenlocaties is er eveneens een prima ruimte om te pauzeren beschikbaar.

Meer arbeidsvoorwaarden

Maar dit is lang niet alles. Je wordt automatisch bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) aangemeld, waar je een duurzaam en degelijk pensioen op gaat bouwen. Er zijn collectieve contracten met zorgverzekeraars, die je korting geven op de premies voor aanvullende verzekeringen. Er is een jaarlijkse tegemoetkoming voor die ziektekostenpremie. Je kunt gratis en preventief in gesprek gaan met onze bedrijfsmaatschappelijk werker. En er zijn tal van andere gunstige regelingen en toelagen, die in de cao zijn vastgelegd. Wil je meer weten, kijk dan op https://www.caogemeenten.nl/cao-gemeenten.