De gemeente Middelburg heeft zich aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Dit betekent dat de gemeente volwassenen met een laag inkomen financieel helpt om te sporten of deel te nemen aan culturele activiteiten. Dit in navolging van het succesvolle Jeugdfonds Sport & Cultuur dat sport en cultuur voor kinderen mogelijk maakt.

Wij vinden het belangrijk dat alle inwoners van onze gemeente toegang hebben tot sport en cultuur. Sporten of bezig zijn met een creatieve hobby als schilderen, beeldende kunst of theater heeft een bewezen positief effect op de gezondheid. Door aan te haken bij het Volwassenenfonds dragen we actief bij aan een gezond en gelukkig leven van onze inwoners.

Inwoners met een laag inkomen konden al een bijdrage krijgen uit het Fonds Cultuur, Sport en Onderwijs via Orionis Walcheren. Dit fonds is bedoeld om alle inwoners op verschillende vlakken, zoals sport, cultuur, recreatie en onderwijs te laten meedoen in de samenleving. Door daarnaast aan te haken bij het Volwassenenfonds richten we ons nog meer op het bevorderen van de deelname aan sport en cultuur.

Wat wordt vergoed?

Het Volwassenenfonds zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Voor een sportactiviteit wordt er een bedrag van maximaal € 300 per jaar vergoed en voor een cultuuractiviteit maximaal € 450.

Meedoen?

Mensen die gebruik willen maken van het Volwassenenfonds kunnen contact opnemen met een intermediair die actief is binnen de gemeente Middelburg. Zij verzorgen dan de aanvraag. Denk bijvoorbeeld aan een schuldhulpverlener, buurtsportcoach of maatschappelijk werker. Voor meer informatie kijk op www.volwassenenfonds.nl(externe link).

Informatiebijeenkomst voor intermediairs

De gemeente Middelburg organiseert een informatiebijeenkomst voor hulpverleners die regelmatig contact hebben met volwassenen die leven rond het bestaansminimum en sport- of cultuuraanbieders. Deze vindt plaats op donderdag 4 april vanaf 20.00 uur in de raadzaal van het stadskantoor van de gemeente Middelburg. Hulpverleners en sport- of cultuuraanbieders kunnen zich voor deze bijeenkomst aanmelden via Sport Zeeland(externe link).