Buiten spelen is leuk, leerzaam en gezond. Gemeente Middelburg maakt zich sterk voor voldoende ingerichte speelvoorzieningen, verspreid over de stad.

Kinderen en jongeren hebben speelplekken nodig om te kunnen spelen, elkaar te ontmoeten en grenzen te verkennen. Goed beheerde speelplekken zijn nodig voor een prettige leefomgeving.

Ligging en inrichting van de speelplekken

In Middelburg zijn er ruim honderd locaties ingericht als speelvoorziening voor verschillende doelgroepen. Binnen een straal van 300 meter kan elk kind in de leeftijdscategorie 4 tot en met 12 jaar één van de buurtspeelplekken vinden. De leeftijdscategorie van 12 tot en met 18 jaar moet iets verder lopen. Toch kunnen zij al binnen een straal van 500 meter een voorziening zoals een trapveld, skateplateau of basketbalplein bereiken.

Iedere leeftijdsgroep vraagt een andere benadering van de inrichting van de speelplek. Zo moeten de jongsten veilig kunnen spelen op hun plek. Voor de oudere kinderen tussen de 6 en 12 mag er al wat meer uitdaging zijn. De oudste doelgroep, 12 tot 18 jarigen, willen meer spanning en wedstrijdelement. Voor hen hebben we skateplekken en basketbalveldjes, maar ook gewoon plekken waar ze elkaar kunnen ontmoeten.