Bedrijven die binnen het gebied van het betaald parkeren in Middelburg zijn gevestigd, kunnen een parkeervergunning kopen.

Parkeervergunning bedrijven aanvragen

Voorwaarden bedrijvenvergunning

De gemeente verstrekt per belastingobject maximaal twee bedrijvenvergunningen, geldig voor het parkeren op parkeerplaatsen in de tariefzone 2.

Het kenteken moet staan op naam van:

  • het bedrijf dan wel;
  • de directeur zoals vermeld in het uittreksel van de kamer van koophandel dan wel;
  • de bedrijfsleider, blijkende uit een schriftelijke verklaring van het bedrijf.

Als het kenteken niet op naam, adres en woonplaats van de aanvrager (bedrijf), de directeur of bedrijfsleider staat omdat er sprake is van een huurvoertuig of leasevoertuig, dan moet een werkgeversverklaring worden overlegd.

Kosten bedrijvenvergunning

De kosten zijn in 2024 € 297,00 per jaar voor de eerste bedrijvenvergunning (€ 24,75 per maand).

Het tarief voor de tweede bedrijvenvergunning is € 593,40 per jaar (€ 49,45 per maand).

Aanvraag bedrijvenvergunning

Regel de parkeervergunning bedrijven online via het parkeerloket.

Bent u niet in bezit van e-herkenning, dan kunt u vragen om een eenmalige resetcode. De resetcode kunt u aanvragen via het e-mailadres parkeerbeheer@middelburg.nl of tel. 0118 67 50 00. Na activering logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Digitale vergunning in plaats van papier

Nadat u de parkeervergunning bedrijven betaald heeft, is uw nieuwe en digitale vergunning meteen actief. U hoeft geen vignet meer in de auto te leggen. U ontvangt dus geen papieren vergunning meer om achter de voorruit van uw auto te plaatsen. Onze medewerkers controleren straks alle auto’s op kenteken.