Heeft u een parkeerboete of verkeersboete ontvangen, maar is deze in uw ogen niet terecht? Dan kunt u tegen deze boete bezwaar aantekenen.

Door de gemeentelijke boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) worden twee verschillende soorten boetes uitgeschreven: de naheffingsaanslag parkeerbelasting en de aankondiging van beschikking.

Naheffingsaanslag parkeerbelasting

Als u op een plek staat waar u wel mag staan met een vergunning of tegen betaling, maar niet betaald en/of geen vergunning heeft, wordt een naheffingsaanslag parkeerbelasting uitgeschreven, omdat parkeergeld officieel een gemeentelijke belasting is.

De gemeente Middelburg heeft de afhandeling van naheffingsaanslagen parkeerbelasting opgedragen aan Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland.

Aankondiging van beschikking

Als u op een plek staat waar u niet mag parkeren (bijvoorbeeld op de stoep of in een bocht), heet dat foutparkeren. Op dat moment parkeert u niet volgens de wet- en regelgeving en wordt dit gezien als een verkeersovertreding (verkeersboete).

De hoogte van de verkeersboete is afhankelijk van de aard van de overtreding.

Officieel heet een bekeuring een aankondiging of kennisgeving van beschikking en wordt ook wel proces verbaal genoemd. Het gele label aan de deurklink of om de ruitenwisser is de aankondiging van deze beschikking.

U ontvangt de beschikking van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). U betaalt ook aan het CJIB.

Betalen aankondiging van beschikking

De boete voor verkeerd parkeren betaalt u via internet bankieren of een acceptgiro. U krijgt binnen enkele weken een acceptgiro thuisgestuurd van het Centraal Justitieel Incassobureau in Leeuwarden. U kunt deze acceptgiro niet aan het loket van de gemeente Middelburg betalen.

Bezwaar maken aankondiging van beschikking

Bent u het niet eens met de beschikking, dan kunt u bezwaar maken(externe link) bij de officier van justitie van Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) Deze bezwaren worden niet door de gemeente Middelburg afgehandeld.