Bent u als ouder of kind in de problemen gekomen door de toeslagenaffaire rond de kinderopvang? Dan kunt u via de gemeente hulp krijgen.

Wij willen het voor gedupeerde ouders in Middelburg gemakkelijk maken zich te melden bij de gemeente. Daarom is er een centraal meldpunt. Inwoners die door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst in de problemen zijn gekomen, worden financieel gecompenseerd door de Belastingdienst/Toeslagen. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd genoeg. De gemeente kan u helpen op het gebied van huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen.

Meldpunt gemeente Middelburg

Woont u in Middelburg en bent u door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst in financiƫle problemen geraakt? Neem dan contact op met Orionis Walcheren. Dit kan door te bellen naar telefoonnummer 0118 43 27 00 en te vragen naar Marjolein Nieuwpoort. Of u kunt mailen naar kot@orioniswalcheren.nl. De hulpvraag is voor iedereen anders. De medewerker van het meldpunt kijkt samen met u naar uw persoonlijke situatie en hoe we u kunnen helpen om een nieuwe start te maken.

Uitvoering brede ondersteuning

Brede ondersteuning is voor ouder(s) en hun gezin die (mogelijk) gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire. Orionis Walcheren voert de brede ondersteuning uit voor inwoners van de gemeente Middelburg en Veere. Kinderen die gebruik kunnen maken van de Kindregeling, kunnen ook brede ondersteuning aanvragen.

Op de website van Orionis Walcheren vindt u meer informatie over brede ondersteuning.