Heeft u hulp nodig bij het stellen van uw vraag? Zoekt u advies bij een oplossing? Weet u de weg niet? Schakel een meedenker in.

Iedereen loopt wel eens tegen een situatie of probleem aan waar je alleen lastig uitkomt en waarin het overzicht even kwijt is. Dat kan gaan over

  • geldzaken;
  • problemen thuis;
  • zorg voor een ander;
  • dingen die veranderen als je 18 wordt;
  • gesprekken met organisaties;
  • gewoon (weer) meedoen in de samenleving.

Het liefst wil je zelf aan de slag, maar je hoeft het niet alleen te doen! Het is altijd fijn als er iemand meedenkt en je helpt de draad weer op te pakken. Hiervoor kan je een familielid, vriend of kennis vragen: iemand die je goed kent. Maar als dit niet kan, dan is het ook mogelijk de hulp van een meedenker in te schakelen. Dit kan een vrijwilliger zijn of iemand met professionele ervaring.

Wat kan een meedenker voor jou betekenen?

Een meedenker helpt je vragen en wensen helder te krijgen, helpt je gesprekken voor te bereiden, denkt mee over het maken van afspraken, geeft advies als je er niet uitkomt met een organisatie of verwijst je door naar passende hulp.

Een meedenker voert onafhankelijke cliëntondersteuning uit. Deze ondersteuning is onafhankelijk en gratis. Het recht op onafhankelijke cliëntondersteuning is in de wet vastgelegd. Zij zoeken de beste oplossing met je en voor je hulpvraag.

Keuze vrijwillige of professionele meedenker

De keuze voor een vrijwillige of professionele meedenker is vrij. Ook kan je laten adviseren door de meedenker wat het beste past.

Wil je een gratis meedenker inschakelen?

Inwoners van de gemeente Middelburg kunnen voor een meedenker contact opnemen met Vizita(externe link).