Informatie over detailhandel in de Middelburgse binnenstad, woonboulevard De Mortiere en Zeeuws Evenementen Podium (ZEP).

Binnenstad

De binnenstad heeft een centrumfunctie voor Walcheren. Dat blijkt onder meer uit de omvang en de samenstelling van het winkelaanbod.

Het aantal winkels is het dubbele van wat een stad met een vergelijkbaar aantal inwoners gemiddeld heeft. Dit komt door de centrale ligging op het eiland Walcheren, het feit dat Middelburg het koopcentrum van Walcheren en tevens provinciehoofdstad is en door het grote aantal toeristen. Verder is de combinatie van bekende warenhuizen en alledaagse winkels met de talloze boetieks, speciaalzaken, galeries en antiekwinkels kenmerkend voor de Middelburgse binnenstad.

Woonboulevard Mortiere

Op woonboulevard Mortiere is in totaal ongeveer 43.000 m2 bruto vloeroppervlak gerealiseerd. De woonboulevard voorziet in 1.000 parkeerplaatsen en is goed bereikbaar. Contactpersoon Woonboulevard Mortiere: Cor Helmendach 0118 67 52 34.

ZEP

ZEP Middelburg is een concept en een ontwikkeling van ZEP Vrijetijdspark Middelburg vof. Voor meer informatie over de (door)ontwikkeling van het park kunt u contact opnemen met ZEP Middelburg(externe link).