HackShield future cyber heroes. Word jij ook een cyber agent? Ga naar JoinhackShield.nl

HackShield is een spel voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar oud waar je jouw kennis van cybercrime kan testen én waar je de gemeente en politie kunt laten zien hoe je dit moet oplossen. Al spelende word je een Cyber Crime Agent: ofwel een assistent van de politie in de strijd tegen cybercrime!

Meld je nu aan!(externe link)

Cybercrime neemt toe, ook in Middelburg. Je hoeft maar even niet op te letten of je bent slachtoffer van digitale criminelen, met alle gevolgen van dien. Daarom is er een steeds grotere behoefte aan kennis van de online wereld en de mogelijke gevaren ervan.

Al ruim 70 gemeenten in Nederland hebben een virtuele plek binnen HackShield. Vanaf 4 november komt Middelburg daar ook bij. Dat bijzondere moment is het waard om even bij stil te staan. Daarom organiseren we op 4 november tussen 10.00 en 10.30 uur een stream waaraan jij ook kunt deelnemen. Burgemeester Bergmann geeft daarin samen met twee jeugdagenten uitleg over het spel en je mag ze daarna over alles bevragen: “Zijn zij wel eens gehacked?”; “Wat doen ze zelf aan online veiligheid?”. Nu is het de kans om die vraag te stellen.

Maar je kunt niet alleen iets leren van HackShield. Je kunt er ook iets mee winnen. Van alle Cyber Crime Agents die zich aanmelden bij HackShield Middelburg wordt de score bijgehouden. Degene met de hoogste score wordt in maart 2023 gehuldigd.

Aanmelden voor HackShield Middelburg kan vanaf 4 november.