Ervaart u overlast van een evenement, of steeds terugkomende geluidsoverlast, zoals verkeerslawaai of bedrijfslawaai? U kunt dit melden bij gemeente of politie.

Melden geluidsoverlast

Voor algemene vragen en meldingen van geluidsoverlast kunt u tijdens kantooruren het algemene nummer bellen 0118 67 50 00.

Buiten kantooruren kunt u voor onder andere dringende klachten over evenementen of horeca bellen met de milieuklachtenlijn van de RUD Zeeland 0118 41 23 23. Dit telefoonnummer is altijd bereikbaar.

Als u geluidsoverlast ervaart van uw buren, is het verstandig om te proberen om er eerst samen uit te komen. Lukt dit niet, dan kunt u de overlast bij de politie melden, tel. 0900-8844.

Geluidsoverlast kunt u ook digitaal melden via het formulier melding openbare ruimte. Klachten die via dit formulier binnenkomen worden niet in het weekend of tijdens feestdagen uitgelezen. Een anonieme klacht geeft ons vaak niet voldoende informatie om uw melding op te kunnen pakken. We gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer op onze privacyverklaring.

Hinderbeleving

Geluidsoverlast is een kwestie van beleving. Er is daardoor een verschil tussen individuele hinderbeleving en beleving door een groep. In Nederland zijn de wettelijke normen gebaseerd op de hinderbeleving van groepen. Als de geluidsoverlast boven de wettelijke normen komt (de gemeente kan dit meten), kan de gemeente actie ondernemen.