Ook in Middelburg willen we verspreiding van het coronavirus tegengaan. Daarom gelden er extra spelregels en adviezen.

Beste plek

Bezoekt u Middelburg? We hebben maar liefst 1154 rijksmonumenten in de stad. Sla de mooie monumentenstraten en bolwerken niet over. Ook een aanrader als u het in de winkelstraten even te druk vindt.

Fietsen

Het hele kernwinkelgebied is voetgangersgebied. U mag hier niet fietsen en u mag geen fietsen parkeren in de winkelstraten. Er is een aantal fietsparkeerplaatsen net buiten de winkelstraten. Denk aan de Stroopoortgang (naast de HEMA), de Nieuwstraat (naast de Gasthuiskerk), de Koorkerkstraat (tegenover de Wereldwinkel) en de Lange Noordstraat (naast het Stadhuis). U kunt uw fiets ook parkeren in een bewaakte fietsenstalling. Deze ligt aan het Zusterplein, achter de Markt.

Parkeert u uw fiets toch in de winkelstraat, dan kunt u een label aan uw fiets bevestigd krijgen, met daarin het verzoek hem voortaan op een andere plek te parkeren. Ook kan uw fiets verwijderd worden. U kunt de fiets dan ophalen op het Zusterplein. Mochten deze maatregelen onvoldoende helpen, dan gaan onze handhavers over tot het geven van een bekeuring.

Fietsroute

Wilt u zo dicht mogelijk bij uw plaats van bestemming komen op de fiets? Rondom het kernwinkelgebied is met gele borden een doorgaande fietsroute aangegeven. Zo fietst u om het gebied heen en kiest u een fietsparkeerplaats in de buurt van uw bestemming.

Plattegrond centrum Middelburg coronamaatregelen

Overnachten

Overnachten in Middelburg is mogelijk bij een van de vele hotels, B&B’s, de vakantieparken in de buurt of op de stadscamping. www.uitinmiddelburg.nl/nl/overnachten.htm Check bij de locatie van uw keuze welke maatregelen gelden in verband met het coronavirus.

Parkeren

Parkeer uw auto buiten het kernwinkelgebied, op een van de parkeerplaatsen of in de garages. Bekijk de locaties en kosten.

Openbaar toilet

Middenin het kernwinkelgebied, achter de Markt vindt u het Zusterplein. Hier vindt u het Service Centrum van de stad, met onder andere een bewaakte fietsenstalling en een openbaar toilet. Andere openbare toiletten:

  • In Winkelcentrum Tref aan de Pottenbakkerssingel
  • Toiletcabine op het Damplein
  • Toiletcabine op het Hof van Tange
  • In parkeergarage Kousteensedijk
  • In parkeergarage Geere

Wandelen

Buiten het kernwinkelgebied vindt u prachtige monumentale straten om doorheen te wandelen. Ook op de bolwerken is het heerlijk wandelen. Daarnaast vindt u mooie parken in de wijken en wandelroutes in het buitengebied. Hier is meestal genoeg ruimte.