Biedt u een logeerplek aan voor vluchtelingen uit Oekraïne of kent u een Oekraïens gezin dat zich wil vestigen in de Gemeente Middelburg? Hieronder vindt u informatie over het inschrijven in de Gemeente Middelburg.

Personen met de Oekraïense nationaliteit die tijdelijk in Middelburg verblijven, kunnen zich inschrijven bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente Middelburg. Dit kan alleen als met een internationaal paspoort of identiteitsbewijs heeft waarop de namen leesbaar zijn.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken voor het inschrijven in de gemeente Middelburg. Een afspraak maken doet u telefonisch via 0118 67 50 00.

Openingstijden van de gemeente Middelburg

De openingstijden van de gemeente Middelburg zijn:

  • Maandag: 8.30 - 16.30 uur
  • Dinsdag: 8.30 - 16.30 uur
  • Woensdag: 8.30 - 16.30 uur
  • Donderdag: 8.30 - 20.00 uur
  • Vrijdag: 8.30 - 16.30 uur

Wat meenemen naar de afspraak?

  • Een geldig Oekraïens paspoort/ID kaart of een geldig Oekraïens verblijfsdocument en geldig paspoort/ID kaart;
  • Een geldig legitimatiebewijs van de hoofdbewoner (indien er sprake is bij een verblijf bij gastgezin).
  • Een toestemmingsverklaring (pdf, 17 kB), ingevuld en ondertekend door de hoofdbewoner.
  • Optioneel: indien in het bezit van geboorteakte of huwelijksakte, deze ook meenemen naar de afspraak. Dit is geen verplichting.

Hoe lang duurt het om ingeschreven te worden?

We streven ernaar uw inschrijving binnen twee weken te voltooien. U krijgt een bewijs mee van uw aanmelding.

Enkel een binnenlands Oekraïens paspoort of identiteitsbewijs

Bent u in bezit van enkel een binnenlands Oekraïens paspoort of identiteitsbewijs? Dan moet u een verklaring halen over uw identiteit bij de Oekraïense ambassade in Den Haag of het Oekraïense document laten vertalen door een beëdigd vertaler. Dit geldt niet voor minderjarige kinderen, maar enkel voor meerderjarige volwassenen.

De documenten moet u meenemen naar de afspraak. Uw kinderen neemt u ook mee naar de afspraak, ook als zij geen geldig identiteitsbewijs hebben. De kinderen worden ook ingeschreven. Deze inschrijfprocedure is alleen geldig voor mensen uit Oekraïne in de huidige omstandigheden. Bij inschrijving geeft u het adres in Middelburg op waar u en uw gezins- of familieleden tijdelijk verblijven.

Voor meer informatie over inschrijving BRP (Basis Registratie Personen) kunt u de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens raadplegen.

Meer informatie

Kijk op de overzichtspagina Oekraïne.