De gemeenten Vlissingen en Middelburg zetten samen de stap naar een betere digitale dienstverlening. Dat doen ze door meer diensten digitaal aan te bieden. In de loop van 2021 bieden zij steeds meer diensten via iBurgerzaken aan. Met deze ontwikkeling is het mogelijk om verschillende zaken 24/7 online te regelen.

Inwoners kunnen nu met hun DigiD bijvoorbeeld digitaal hun verhuizing doorgeven, maar ook geboorteaangiftes en een melding voor een huwelijk doen. Zaken rondom verkiezingen, zoals volmachten, kunnen voor de aankomende verkiezingen ook online worden geregeld. Begrafenisondernemers kunnen ook digitaal aangifte doen van overlijden, met e-herkenning. Een mooie stap vooruit in de digitale dienstverlening naar inwoners en bedrijven, omdat veel producten en diensten nu vanuit huis aan te vragen zijn. Dat komt in deze tijd ook nog eens extra goed uit.

Wij zoeken steeds naar nieuwe manieren om zaken gemakkelijker en toegankelijker te maken voor onze inwoners. In dit geval richten we ons samen op online diensten. Natuurlijk zijn inwoners die graag naar het stadskantoor of het stadhuis willen komen op afspraak nog steeds van harte welkom.