Op 28 november bezoekt wethouder Willemien Treurniet, samen met Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds, basisschool Het Element. Het doel van dit bezoek is om een gezamenlijk startschot te geven om vijf basisscholen in Middelburg te ondersteunen vanuit het Jeugdeducatiefonds in samenwerking met de gemeente.

Naast het inzicht in het reguliere aanbod van het Jeugdeducatiefonds, ziet de wethouder ook hoe het Jeugdeducatiefonds scholen de kans geeft om ontbijt of lunch op school aan te bieden middels een subsidie van het Ministerie van OCW.

Met deze bijdrage kunnen Middelburgse basisscholen hun leerlingen die het financieel gezien minder breed hebben gelijke kansen bieden. Door deze hulp van de gemeente Middelburg zijn 5 basisscholen aangesloten bij het Jeugdeducatiefonds. Dit zijn: Het Element, De Stroming, TEC Walcheren, Magistraal en Wilgenhof. 28 November is het feestelijke startmoment met de leerlingen van Het Element, wethouder Willemien Treurniet en Hans Spekman.

Over het Jeugdeducatiefonds

Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten. Geen kind mag achterblijven in onze samenleving. De samenwerking met professionals op scholen die door het Jeugdeducatiefonds zijn gecertificeerd is de basis voor onze werkwijze. De juf en de meester weten als geen ander wat nodig is als geldgebrek de ontwikkeling belemmert. Zij doen aanvragen op allerlei ontwikkelingsgebieden. De bijdrage van het Jeugdeducatiefonds komt zo direct ten goede van de ontwikkeling van het kind.

Zie voor meer informatie: www.jeugdeducatiefonds.nl(externe link).