De verkoop van de vrije kavels in de nieuwe wijk Essenvelt in Middelburg start. In totaal worden er door de gemeente 42 kavels aangeboden. Daarvan zijn er 32 beschikbaar voor een vrijstaande woning en tien kavels zijn bedoeld voor in totaal vijf twee-onder-één-kap-woningen.

Vanaf maandag 31 mei kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een kavel naar keuze en eventueel hun tweede keus aangeven. De termijn van inschrijving sluit op dinsdag 29 juni 13.00 uur. De toewijzing van de kavels vindt na die datum plaats. Indien er voor de kavels meerdere belangstellenden zijn, vindt er een loting plaats.

Meer informatie

Verdere info en details over de verkoopbrochure, tekeningen, grondprijzen en inschrijfformulieren is te vinden in de documentatie gepubliceerd op nieuwbouwmiddelburg.nl/essenvelt en later ook via essenvelt.nl. Op aanvraag wordt de verkoopbrochure (en eventueel ook andere documenten) op papier toegestuurd.

Essenvelt

De nieuwbouwwijk Essenvelt ligt aan de rand van Middelburg. Midden door de wijk loopt de Oude Vlissingseweg. De wijk ligt tegen de Erasmuswijk en Reijershove en op korte afstand van Oost-Souburg. Groen en water spelen in Essenvelt een belangrijke rol: de wijk is dusdanig ontwikkeld dat deze past bij het vroegere landschap en is ook voorbereid op klimaatverandering. Behalve klimaatbestendig wordt Essenvelt ook een duurzame wijk: de woningen worden gasloos, zoveel mogelijk energieneutraal en bij de bouw wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van materialen die duurzaam en circulair zijn.

Ontwikkeling

Het terrein waar de nieuwe wijk Essenvelt komt is nu bijna volledig opgehoogd. Het krijgt nu de tijd om in te klinken, zodat de bouw in 2022 kan starten. De verkoop van de projectmatige bouw start later dit jaar. Door MIX architectuur zijn in opdracht van de Ontwikkelcombinatie Essenvelt (OCE) de eerste schetsen gemaakt voor woningen langs de hoofdroute door het plan en voor de vrijstaande woningen aan het water. De start verkoop is voorzien voor het vierde kwartaal van dit jaar. Later dit jaar worden ook nog appartementen aan de markt aangeboden. De eerste twee appartementenblokken - ieder bestaande uit 14 royale appartementen (waarvan één special) en twee riante penthouses - worden ontwikkeld door Heijmans Vastgoed.