Logo Interreg 2 Seas Mers Zeeën Solarise European Regional Development Fund en logo European Union

Het doel van het project Solarise is het faciliteren van de productie van zonne-energie in de 2 zeeën regio.

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare elektriciteit die fors is toegenomen in de afgelopen jaren. Echter wordt zonne-energie nog steeds beschouwd als een onbetaalbare en problematische vorm van energieopwekking. Vandaar dat zonne-energie een klein deel uitmaakt van het energie systeem van Europa en wordt de potentie die deze vorm van energie opwekking heeft niet optimaal gebruikt in de 2 zeeën regio.

Het doel van het project is het faciliteren van de productie van zonne-energie in de 2 zeeën regio. Dit wordt gedaan door het testen en demonstreren van een reeks innovatieve zonne-energieoplossingen op historische/openbare gebouwen en bij huishoudens (voornamelijk gericht op laag-inkomen families) in zowel de stedelijke als de plattelands gebieden. Uiteindelijk helpt het project CO2-besparingen te realiseren en de energierekening te verlagen.

Meer informatie over dit project op de website van Interreg. Of neem contact op met de leden van het Solarise projectteam Middelburg: Ronald de Bruin: r.de.bruijn@middelburg.nl, Annet Hannewijk: a.hannewijk@middelburg.nl, Tiny Maenhout: tinymaenhout@telenet.be.