Tien basisscholen uit de gemeenten Vlissingen, Middelburg, Veere en Schouwen-Duiveland doen tot en met 1 juli mee met de E-waste Race. Op donderdag 3 juni heeft wethouder Dekker het startsein gegeven bij de ABS.

Wethouder Dekker: "Middelburg gaat voor minder afval en meer hergebruik. Wat fijn dat jullie een bijdrage willen leveren. Veel succes!"

De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tot en met 1 juli gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste.

U kunt helpen

Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan.

Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).

De scholen uit Middelburg die meedoen zijn Algemene Basisschool Middelburg, de Lonneboot en Het Talent. De race is een initiatief van het O.L.A.Z., een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering, in samenwerking met het ZRD.