De gemeenteraad heeft 15 april 2021 een besluit genomen over de skatebaan: er komt een nieuwe skatebaan op een andere plaats in Middelburg. En skatepark Wim wordt gesloopt en vervangen door een speelvoorziening voor kinderen tot 12 jaar.

Wethouder Dekker heeft toegezegd dat er samen met de skaters wordt gekeken naar hoe de nieuwe skatebaan moet worden. We hebben met de dreigende sluiting het landelijke nieuws gehaald. Met de nieuwe baan komt Middelburg weer in het nieuws, maar dan als dé plaats om te skaten.

Besluiten van gemeenteraad én college

Toen de rechter in januari zei dat de baan dicht moest, heeft hij ook gezegd dat de baan weer open kan als er een nieuw besluit is genomen. Het besluit van de gemeenteraad zegt dat er een nieuwe baan moet komen. Het college van Burgemeester en Wethouders moet dat besluit uitvoeren. Vrijdag 16 april spraken zij met elkaar daarover en is het ook hun besluit geworden. Dat was het moment waarop er dus een nieuw besluit is, zoals de rechter gevraagd heeft. En twee weken later mag de baan weer open.

Daarna gaan we aan de slag om te kijken naar een nieuwe locatie. En vervolgens wordt er een nieuwe baan ontworpen en aangelegd. De planning is dat de nieuwe baan aan het einde van dit jaar klaar is.

Skatepark Wim tijdelijk weer open

De Buurtgroep Prettig Wonen vindt het goed dat de skatebaan open blijft tot er een nieuwe baan is. Vanaf zaterdag 1 mei mag skaten en steppen weer op skatepark Wim.

Waardering

Verschillende raadsleden en de burgemeester zeiden dat ze het erg waardeerden hoe er de laatste tijd over de skatebaan is gesproken. Dat de petitie met ruim 13.000 handtekeningen echt een succes is. Dat er goede gesprekken zijn geweest met skaters en omwonenden. En dat er een goede discussie was in de raad. Iedereen kijkt er naar uit dat er weer een mooie skatebaan in Middelburg komt.

Kijk de raadsvergadering terug

Kijk de raadscommissie terug