Bewegen is gezond! Dit moedigen wij als gemeente dan ook van harte aan, zeker in deze tijd. We hebben verschillende projecten waarmee we onze inwoners willen helpen om in beweging te komen of te blijven.

Met Jongeren op Gezond Gewicht helpen we scholen met hun leerlingen elke dag een ‘mijl’ te rennen onder de naam “The Daily Mile” en met het Lokaal Sportakkoord willen we sportverenigingen helpen om toegankelijk en aantrekkelijk te blijven.

Daarnaast zal de gemeente Middelburg uitvoering gaan geven aan een Lokaal Preventie Akkoord. De invulling hiervan van willen we met jullie als Middelburgse inwoners doen op de thema’s Roken, Alcohol, Gezond gewicht, Mentale gezondheid of de Gezonde leefomgeving. Wilt u zich aanmelden voor een bijeenkomst (die digitaal zal plaatsvinden op 25 maart tussen 16.00-17.30 uur) om hierover mee praten? Meld u dan aan met uw naam en uw voorkeursthema via samenleving@middelburg.nl

Zo’n 190 ambtenaren, inclusief college van B&W, van de gemeente Middelburg geven het goede voorbeeld en zijn aan de slag met de app ‘Ommetje’ van de Hersenstichting. Want een ommetje van 20 minuten per dag is al enorm goed voor je, dus luister naar Erben Wennemars die speciaal voor de Middelburgers een boodschap heeft en loop zelf “The Daily Mile’ of start een groep met de app Ommetje!

Bekijk de oproep van Erben Wennemars op YouTube