Wij hebben allemaal te maken met de effecten van een veranderd klimaat. Het wordt niet alleen steeds droger en natter, maar ook steeds heter in steden. Dit brengt risico’s met zich mee voor de mensen die er wonen. Deze hogere temperaturen hebben een negatieve impact op de volksgezondheid, productiviteit, welzijn, lucht- en waterkwaliteit en andere stedelijke systemen. Deze gevolgen noemen we ‘hittestress’.

Verschillende buurten hebben te maken met verschillende niveaus van hittestress. De behoefte aan op maat gemaakte ruimtelijke hittestressadaptatie is duidelijk. Hoe maken we onze wijken hittebestendig? Wat is de bestaande en gewenste warmtesituatie en wat zijn effectieve warmteadaptatiemaatregelen met nevenvoordelen voor andere stedelijke behoeften (bijvoorbeeld leefbaarheid, biodiversiteit, milieukwaliteit).

Het Interreg North West Europe Cool Neighbourhoods project nodigt je, in samenwerking met de projecten Cool Cities en Green Dense, uit voor een inspirerende middag vol inzichten en oplossingen voor de aanpak van hittestress.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 13 juni vanaf 12.30 uur in de Stadsschouwburg, Molenwater 99 in Middelburg. Het is gratis en er wordt voor vertaling in een of meer talen gezorgd.

Bekijk het programma en registreer je gratis voor het Cool Neighbourhoods Kick-off event.