Huldiging beste Cyber Agent van Middelburg

Op donderdag 27 juni werd de beste Cyber Agent van de gemeente Middelburg gehuldigd door burgemeester Marcel Fränzel in de burgemeesterskamer op het Stadskantoor.

Dit jaar is de beste Cyber Agent van de gemeente Middelburg de twaalfjarige FreekRK (spelersnaam). Hij behaalde, van de actieve spelers, in de game HackShield de meeste punten, zelfs wel 20.985. Een hele prestatie. Dit mochten we vieren met Freek, zijn moeder, bonusvader en jeugd BOA Anouk. Volgens zijn moeder Simone was Freek gelijk enthousiast. “Toen hij hoorde over HackShield was hij meteen enorm fanatiek. Hij ging zo door het eerste deel heen en speelde achter elkaar de tien levels. Hij heeft zelf levels gebouwd, maar vooral heel veel levels gespeeld van anderen. Hij had goed in de gaten ‘dat banken dus echt nooit om gegevens vragen!’”

Reden genoeg om Freek officieel te huldigen als beste Junior Cyber Agent van de gemeente Middelburg met een echt certificaat. Daarnaast kreeg hij een cadeaubon om zelf een mooi cadeau uit te zoeken. Ook aan zijn klasgenoten is gedacht. Zij krijgen van Freek een bon van ijssalon A Domani in Middelburg om een ijsje te halen namens de burgemeester.

Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Een mooi tijdsbedrijf, al kent dit online leven ook een keerzijde. Omdat kinderen zich niet bewust zijn van de gevaren die ze online lopen zijn ze een kwetsbare groep en makkelijke prooi voor hackers en andere online criminelen. Als gemeente hechten we veel waarde aan de online veiligheid van kinderen. Daarom roepen we kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud op om HackShield te spelen en Junior Cyber Agent te worden. HackShield is een Cybersecurity game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Meespelen? Ga naar Hackshield Middelburg.