Op dinsdag 23 april deelt oud-voetballer Evgeniy Levchenko wat vrijheid voor hem betekent, als Oekraïense Nederlander, en hoe we er zuinig op moeten zijn.

Direct een plek reserveren(externe link)

Op 23 april om 19.30 uur (inloop 19.00 uur) geeft Evgeniy Levchenko een Vrijheidscollege in de Burgerzaal van het stadhuis in Middelburg. Evgeniy Levchenko (1978) is een Nederlands voormalig betaald voetballer van Oekraïense afkomst. De oorlog in Oekraïne is pijnlijk om naar te kijken, vertelt Levchenko in zijn Vrijheidscollege. De strijd raakt zijn vrienden, familie en hemzelf. Levchenko deelt wat vrijheid voor hem betekent, als Oekraïense Nederlander, en hoe we er zuinig op moeten zijn. Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zet hij zich in voor geldinzameling voor met name de kinderen in het land, onder andere via zijn eigen stichting Breath Care for Kids Ukraine.

Vrijheidscolleges zijn gratis toegankelijk. Reserveren voor het college van Evgeniy Levchenko is wel noodzakelijk. Via www.vrijheidscolleges.nl(externe link) kunnen er gratis tickets besteld worden voor de lezing. Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij.

Vrijheidscolleges

De Vrijheidscolleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. De in 1941 door Franklin D. Roosevelt geformuleerde Four Freedoms zijn: Vrijheid van Meningsuiting, Vrijheid van Religie, Vrijwaring van Angst en Vrijwaring van Gebrek. Het zijn de vier waarden waarop onze samenleving is gebaseerd. In de weken vóór 5 mei en op 5 mei zelf zijn de Vier Vrijheden de aanleiding voor debat en verdieping, waarbij er Vrijheidscolleges worden georganiseerd.