Logo Europese Unie en logo Interreg Vlaanderen-Nederland Europees Fonds voor regionale ontwikkeling TERTS

De week van 19 tot en met 22 november 2019 vond de Europese week plaats in Middelburg. Ook het project TERTS was te zien.

De afgelopen 12 jaar zijn er in de gemeente Middelburg zo’n 25 projecten gerealiseerd met behulp van Europese subsidies. Middelburg staat in de top 3 van Nederlandse overheden die met succes Europese subsidies aanvragen. Tegenover de Kloveniersdoelen stonden panelen met informatie over al deze projecten. Ook het project TERTS was te zien.

TERTS

Gemeente Middelburg helpt dankzij het project TERTS ondernemers met hun energievragen en biedt begeleiding bij het maken een energiescan, zoekt MKB-partners die willen investeren in nieuwe technologieën voor energie-efficiëntie en monitort de gebruikte innovatie technieken.

Europese Filmweek

Om extra aandacht te vragen voor Europa, vond in de Cinema Middelburg een Europese filmweek plaats. Tijdens dit Europese filmfestival vertoonde de cinema meerdere keren een programma met korte films en eenmalig de Europese roadmovie ‘Take me Somewhere Nice’. Daarnaast was er een workshop Van Script tot Screen. Alle activiteiten staan in het teken van de EU en film en zijn gratis toegankelijk. Het programma werd gratis aangeboden aan het publiek door de Europese Unie.