Logo Interreg North-West Europe project SMART-SPACE en logo Europese Unie

 

De week van 19 tot en met 22 november 2019 vond de Europese week plaats in Middelburg. Ook het project SMART SPACE was te zien.

De afgelopen 12 jaar zijn er in de gemeente Middelburg zo’n 25 projecten gerealiseerd met behulp van Europese subsidies. Middelburg staat in de top 3 van Nederlandse overheden die met succes Europese subsidies aanvragen. Tegenover de Kloveniersdoelen stonden panelen met informatie over al deze projecten. Ook het project SMART SPACE was te zien.

SMART SPACE

Middelburg zet in op slimme en duurzame openbare verlichting. Doel van het project is om het energieverbruik en dus de CO2-uitstoot van de openbare verlichting te verminderen. De bestaande verouderde verlichting wordt vervangen door moderne LED-lichttechniek en op afstand bedienbaar gemaakt. Tevens worden op een aantal plaatsen sensoren aangebracht. Hierdoor kan het licht beter worden afgestemd op de lokale situatie en het gebruik. Concreet worden in Middelburg in het focusgebied (deel van de historische binnenstad, President Rooseveltlaan e.o. en de Jazz- en Bluesroute) 416 lichtpunten vervangen.

Europese Filmweek

Om extra aandacht te vragen voor Europa, vond in de Cinema Middelburg een Europese filmweek plaats. Tijdens dit Europese filmfestival vertoonde de cinema meerdere keren een programma met korte films en eenmalig de Europese roadmovie ‘Take me Somewhere Nice’. Daarnaast was er een workshop Van Script tot Screen. Alle activiteiten staan in het teken van de EU en film en zijn gratis toegankelijk. Het programma werd gratis aangeboden aan het publiek door de Europese Unie.