Logo Interreg 2 Seas Mers Zeeën SIREE European Regional Development Fund + logo European Union

De week van 19 tot en met 22 november 2019 vond de Europese week plaats in Middelburg. Ook het project SIREE was te zien.

De afgelopen 12 jaar zijn er in de gemeente Middelburg zo’n 25 projecten gerealiseerd met behulp van Europese subsidies. Middelburg staat in de top 3 van Nederlandse overheden die met succes Europese subsidies aanvragen. Tegenover de Kloveniersdoelen stonden panelen met informatie over al deze projecten. Ook het project SIREE was te zien.

SIREE

Het doel van het project SIREE (Social Integration of Refugees through Education and Self Employment) is het bevorderen van de integratie van statushouders door middel van educatie en zelfstandig ondernemerschap.

Dit gebeurt in Middelburg onder andere door het bevorderen van ouderbetrokkenheid bij kinderen op school, op maat gemaakte actieplannen voor volwassenen om een eigen bedrijf op te zetten en inzetten op een buddysysteem voor de begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap.

Europese Filmweek

Om extra aandacht te vragen voor Europa, vond in de Cinema Middelburg een Europese filmweek plaats. Tijdens dit Europese filmfestival vertoonde de cinema meerdere keren een programma met korte films en eenmalig de Europese roadmovie ‘Take me Somewhere Nice’. Daarnaast was er een workshop Van Script tot Screen. Alle activiteiten staan in het teken van de EU en film en zijn gratis toegankelijk. Het programma werd gratis aangeboden aan het publiek door de Europese Unie.