Mag iedereen in de binnenstad zijn woning verhuren aan toeristen of moet de gemeente dat aan banden leggen? En waar moeten de toeristen die hier overnachten hun auto parkeren? Op doemee.middelburgers.nl kunt u meedenken met de gemeente hoe we de binnenstad voor iedereen een fijne plek houden.

Direct naar doemee.middelburgers

Er worden steeds meer overnachtingen geboekt via internetplatforms als Airbnb, Wimdu, Booking.com en HomeAway. De gemeente wil hier beleid voor gaan maken. We betrekken daar ook verkeer en parkeren bij, want moeten of mogen die toeristen hun auto in de binnenstad zetten waar de parkeerruimte toch al krap is?

De gemeente krijgt signalen dat met name parkeren bij toeristische verhuur overlast veroorzaakt.

Neem deel aan een groepsinterview

We horen graag de mening van inwoners en ondernemers uit de binnenstad, want die plukken er heel direct de zoete of wrange vruchten van. Maar ook inwoners van de andere wijken hebben een stem, want de binnenstad is 'van ons allemaal'.

In eerste instantie zoeken we deelnemers voor een groepsgesprek over deze problematiek. Op doemee.middelburgers.nl kunt u zich hiervoor aanmelden. Op diverse andere momenten kunt u reageren op voorstellen of suggesties aandragen via het online participatieplatform van de gemeente.

Kijk eens rond op doemee.middelburgers.nl en registreer.

Het gaat niet over B&B’s of hotels

Aan bestaand beleid voor bed & breakfast's verandert niets, dat is voor de binnenstad vastgelegd in het bestemmingsplan Binnenstad. Het gaat ook niet over hotels. Waar we beleid voor willen maken, is toeristische verhuur van woonruimte. Met dit beleid kan het college van B en W en de gemeenteraad sturen op ontwikkelingen zodat de binnenstad een fijne plek is én blijft, voor iedereen.