Logo Interreg North-West Europe project SMART-SPACE en logo Europese Unie

Op 9 januari 2019 organiseerde de gemeente Middelburg, in samenwerking met experts van de Technische Universiteit Eindhoven, een inloopbijeenkomst voor alle gebruikers van de openbare ruimte in de omgeving van gebied President Rooseveltlaan- Generaal Hakewill Smithlaan.

Op een open en inspirerende manier gingen we het gesprek aan met iedereen die, op welke manier dan ook, gebruik maakt van de openbare ruimte. Het doel was om inzicht en voorbeelden krijgen van de fijne en minder fijne plekken in het gebied. Een belangrijke conclusie was dat men aangeeft dat de verlichting op de doorgaande wegen sterk gedimd kan worden, mits de oversteekplaatsen voor fietsers en wandelaars wel veilig zijn.

Met deze kennis en ervaringen worden oplossingen voor adaptieve verlichting bedacht en gerealiseerd die relevant zijn voor de bewoners en voor hun wijk. In de tweede helft van 2019 zal de openbare verlichting vervangen worden, waarbij sensoren toegevoegd worden aan de lichtmasten. Hierdoor is het mogelijk de verlichting automatisch aan te passen aan de gewenste intensiteit op ieder moment “slimmer te verlichten en daarbij minder energie te verbruiken”.