Vanwege werkzaamheden is de Kanaalweg in beide richtingen voor alle verkeer gesloten. De afsluiting duurt meerdere maanden.

Vanwege bouwactiviteiten voor de studentenhuisvesting geldt aan de Kanaalweg al eenrichtingsverkeer voor motorvoertuigen in de richting van de Schroeweg. De voortgang van de bouwactiviteiten maakt het noodzakelijk de afsluiting uit te breiden tot een volledige afsluiting in beide richtingen voor alle verkeer. Dus ook voor fietsers en voetgangers.

De totale afsluiting duurt meerdere maanden. Hij geldt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 19.00 uur. Daarbuiten en tijdens de bouwvakvakantie geldt alleen het eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer richting Schroebrug.

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Torenweg. Fietsers worden omgeleid via de Blauwedijk en de Stationsbrug. Verkeersregelaars voorkomen dat gemotoriseerd verkeer ondanks het verbod toch voor de Stationsbrug kiest. De omleidingen zijn met gele borden aangegeven. De taxistandplaats blijft steeds bereikbaar.