Parkeren in Middelburg

Bekijk de verschillende parkeer- en betaalmogelijkheden in Middelburg.

Als inwoner van de binnenstad heeft u een een aantal mogelijkheden om uw auto of auto's te parkeren. U kunt bijvoorbeeld een parkeervergunning aanvragen of een abonnement nemen op een van de parkeergarages. Er zijn verschillende mogelijkheden en tarieven. Zo maken we onderscheid tussen particulieren en ondernemers en bieden we ook de mogelijkheid tot een tijdelijke vergunning.

Parkeergelegenheden en -tijden bezoekers

Als bezoeker kunt u uw auto parkeren in de parkeervakken op straat of in een van de parkeergarages.

P-route

Op de toegangswegen naar het stadscentrum staan borden met daarop de P-route. Deze route leidt u snel naar de verschillende parkeerterreinen en -garages. De locaties en parkeertarieven kunt u bekijken in de parkeerfolder (pdf, 2,4 MB)

Parkeergarages

Wij raden u aan om bij een bezoek aan Middelburg uw auto in een parkeergarage te parkeren. De parkeergarages zijn via de P-route goed bereikbaar en bevinden zich dicht bij het centrum. De parkeergarages zijn het hele jaar open, 24 uur per dag en 7 dagen per week. In de parkeergarages is betaald parkeren van kracht van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur.

Binnenstad

In de gehele binnenstad mag u op straat alleen parkeren in de gemarkeerde parkeervakken. Het betaald parkeren is van kracht van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur. Het tarief en de maximale parkeertijd variëren per locatie (zie tabel in de parkeerfolder, pdf, 2,4 MB). Hoe lang u kunt parkeren en hoeveel u moet betalen staat ook aangegeven op de parkeerautomaat. Bij de parkeerautomaat moet u een kaartje kopen en deze duidelijk zichtbaar achter u voorruit leggen.

Blauwe zone

Net buiten de binnenstad ligt de blauwe zone. Dit is een gebied waar u met een blauwe parkeerschijf uitsluitend aan de blauwe streep maximaal twee uur mag parkeren. Deze schijf is onder andere verkrijgbaar bij de ANWB. In de blauwe zone zijn dezelfde tijden als voor betaald parkeren van kracht: maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur.

Parkeerplaatsen gehandicapten

Gehandicapten met een gehandicaptenparkeerkaart mogen gratis en onbeperkt in parkeervakken in de binnenstad van Middelburg parkeren. Dit geldt zowel op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen als op de reguliere parkeerplaatsen. Ook mag u onbeperkt parkeren aan de blauwe zone. Let op: plaats uw gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit van uw auto.

Parkeren in de parkeergarages is NIET gratis.

U mag NIET parkeren op een gereserveerde parkeerplaats die voor andere doelgroepen bedoeld is, zoals artsenparkeerplaats, taxistandplaatsen en laad- en los havens.

Overnachten verboden op camperparkeerplaats

Het is volgens de Algemene Plaatselijke Verordening Middelburg (APV) artikel 5.22 niet toegestaan buiten
een kampeerterrein recreatief te overnachten.

Zon- en feestdagen

Op zon- en nationale feestdagen kunt u in heel Middelburg gratis parkeren. Dit geldt ook voor de parkeergarages.

Betalen

In de parkeergarages betaalt u voor het wegrijden bij één van de automaten. In de garages betaalt u achteraf, voor de werkelijk geparkeerde tijd. Bij de betaalautomaten op straat betaalt u vooraf wanneer u met muntgeld, pinpas of creditcard betaalt. Wij bieden u echter ook de mogelijkheid om met u mobiele telefoon te betalen. In dat geval betaalt u achteraf, voor de werkelijk geparkeerde tijd.

Betalen in parkeergarages

Bij het binnenrijden van de garages ontvangt u een ticket. Met deze ticket betaalt u voor het wegrijden bij één van de automaten, betalen kan met muntgeld.  Laat het ticket niet in de auto liggen, soms heeft u het ticket nodig om toegang tot de parkeergarage te krijgen.

Betalen in parkeergarages met t-tag

In de parkeergarages Geere en Kousteensedijk in Middelburg is het mogelijk te betalen met de t-tag. Aanmelden als abonnee kan door contact op te nemen met de klantenservice van Movenience, tel. 0900 – 4488666 (€ 0,05/min.) of via de website http://www.movenience.nl/. Meer informatie over parkeren met t-tag.

Betalen op straat met mobiele telefoon

Parkeert u regelmatig in het centrumgebied van Middelburg? Overweeg dan om u aan te melden bij een van de aanbieders van mobiel parkeren. Hierbij kunt u uw parkeeractie aan- en afmelden met uw mobiele telefoon. Dit kan met sms of via een app. U betaalt per minuut, bijvoorbeeld via automatische incasso.

Informatie

In de parkeerfolder (pdf, 2,4 MB) vindt u de parkeertarieven en een plattegrond waarop alle parkeerterreinen en parkeergarages zijn aangegeven.

Voor meer informatie over de aanvraag van de vergunningen zie: